Η υπεροχή της Ρωσίας στα όπλα: Απέτυχε ο αμερικανικός υπερηχητικός πύραυλος

1029
Οι δοκιμές υπερηχητικού πυραύλου από τους αμερικάνους απέτυχαν
Με βάση την προπαγάνδα της Δύσης, τα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ είναι αξεπέραστα, ανίκητα και όλα τα υπόλοιπα συστήματα του κόσμου κατώτερα…
Αυτή η προπαγάνδα κυριαρχεί αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε να αποκαλύψει πικρές αλήθειες…
Η Ρωσία στους πυραύλους είναι ανίκητη, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διαθέτει λειτουργικούς υπερηχητικούς πυραύλους που όπως αναγνώρισε και ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος αλλά και ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορούν να καταρριφθούν.
Οι αμερικανοί δοκίμασαν τον πρώτο τους υπερηχητικό πύραυλο, προσέξτε η Ρωσία έχει ολόκληρο οπλοστάσιο τέτοιων πυραύλων, και οι ΗΠΑ είναι ακόμη σε δοκιμές….οι οποίες ωστόσο απέτυχαν…
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ έστειλαν στην Ουκρανία τους πρώτους πυραύλους GLSDB τους έξυπνους πυραύλους που κατέρριψαν με ευκολία οι ρώσοι που πανηγυρίζουν.
Οι αμερικανοί δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν εάν καταρρίφθηκε.
Την ίδια στιγμή η Βρετανία στέλνει τεθωρακισμένα Challenger τα οποία έχουν να εκσυγχρονιστούν πάνω από 20 χρόνια και για τους ρώσους θα αποδειχθούν παλιοσίδερα.
Η μέχρι τώρα πορεία των πραγμάτων αποδεικνύει ότι η Ρωσία σε συστήματα πυραύλων – συμβατικών όχι πυρηνικών – είναι η νούμερο ένα δύναμη, αυτό απέδειξε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι δοκιμές υπερηχητικού πυραύλου από τους αμερικάνους απέτυχαν

Η τελευταία δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από αέρος δεν ήταν επιτυχής, επιβεβαίωσε αμερικανός αξιωματούχος.
«Αυτές οι δοκιμές που μόλις πραγματοποιήσαμε δεν ήταν επιτυχείς.
Δεν λάβαμε δεδομένα που χρειαζόμασταν», είπε σε ακρόαση στο Κογκρέσο.
Η δοκιμή διεξήχθη στις 13 Μαρτίου, όταν ένας πύραυλος AGM-183 ARRW εκτοξεύτηκε από στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια.
Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, οι ΗΠΑ δοκίμασαν επιτυχώς ένα υπερηχητικό πρωτότυπο πυραύλου αέρος-εδάφους στα ανοικτά των ακτών στην Καλιφόρνια, φτάνοντας πάνω από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, σύμφωνα με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.
«Ένα B-52H Stratofortress κυκλοφόρησε με επιτυχία το πρώτο όπλο ταχείας απόκρισης που εκτοξεύτηκε με αέρα All-Up-Round AGM-183A στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καλιφόρνια, στις 9 Δεκεμβρίου», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σε δελτίο τύπου.
Το AGM-183A ARRW είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Η Ρωσία και η Κίνα έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων, με τη Ρωσία να χρησιμοποιεί ακόμη και τους πυραύλους Mach 5+ στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Υπάρχουν δύο τύποι υπερηχητικών όπλων — υπερηχητικοί πύραυλοι κρουζ και οχήματα υπερηχητικής ολίσθησης. Τα υπερηχητικά όπλα, εξ ορισμού, ταξιδεύουν πέντε ή περισσότερες φορές την ταχύτητα του ήχου.
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι κρουζ, που τροφοδοτούνται από scramjet, περιορίζονται σε απόσταση μικρότερη των 100.000 ποδιών, ενώ τα υπερηχητικά οχήματα ολίσθησης μπορούν να ταξιδέψουν ψηλότερα.
Σε σύγκριση με μια βαλλιστική (παραβολική) τροχιά, ένα υπερηχητικό όχημα είναι ικανό για αποκλίσεις μεγάλης γωνίας από μια παραβολική τροχιά.

Οι ΗΠΑ λένε ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την αναχαίτιση του πυραύλου GLSDB από την Ρωσία

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αναφορές για την αναχαίτιση της έξυπνης βόμβας GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb), δήλωσε την Τρίτη ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών NSC του Λευκού Οίκου, John Kirby.
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις ρωσικές αναφορές ότι κατέρριψαν ένα από αυτά.
Έχω δει το ρεπορτάζ του Τύπου, αλλά δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε.
Αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί να μπορούμε να παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, η ρωσική πλευρά ανέφερε ότι η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε ένα GLSDB για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ο Alexander Mikhaylov, επικεφαλής του Γραφείου Στρατιωτικής-Πολιτικής Ανάλυσης, τόνισε ότι το GLSDB θα μπορούσε εύκολα να αναχαιτιστεί με ρωσικά αμυντικά συστήματα, όπως τα Tor-M2, Buk-M3 και S-350.
Οι οβίδες GLSDB έχουν βεληνεκές περίπου 150 χιλιόμετρα και μπορούν να εκτοξευθούν από τον εκτοξευτή HIMARS.
Το GLSBD είναι σαν αεροπορική βόμβα με έναν μη κατευθυνόμενο κινητήρα πυραύλων προηγούμενης γενιάς.

«Έτσι, η βόμβα μπορεί να επιταχύνει χρησιμοποιώντας αυτόν τον κινητήρα.
Όταν το βλήμα φτάσει στο απαιτούμενο ύψος, η αεροπορική βόμβα αρχίζει να κινείται ανεξάρτητα, διορθώνει την πορεία της και χτυπά τον στόχο».
Το GLSDB είναι μια καθοδηγούμενη από GPS βόμβα ολίσθησης ικανή να κάνει ελιγμούς για να χτυπήσει δύσκολα προσβάσιμους στόχους όπως κέντρα διοίκησης.
Αναπτύσσεται από κοινού από τη SAAB και την Boeing.
Η Ουκρανία είναι ο πρώτος χρήστης έξυπνων πυρομαχικών GLSDB.

Το όπλο συνδυάζει έναν ενισχυτή 350 λιβρών που προέρχεται από έναν απαρχαιωμένο πύραυλο M26 με τη γνωστή βόμβα μικρής διαμέτρου 250 λιβρών της Boeing, η οποία συνοδεύεται από στοιχεία όπως φτερά που ανοίγουν, αδρανειακή καθοδήγηση με τη βοήθεια GPS και διάφορες επιλογές κεφαλής.
Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του GLSDB είναι η ικανότητά του να χτυπά στόχους στις ανάποδες πλαγιές των λόφων.
Ενώ ένας παραδοσιακός πύραυλος πετά κατά μήκος ενός απλού βαλλιστικού τόξου, ένα πυρομαχικό με μια ξεχωριστή βόμβα μικρής διαμέτρου (SDB) μπορεί να κινηθεί προς τα πίσω για αυτό που η Boeing ανέφερε ως χτύπημα «αντίστροφης κλίσης».

Παλιοσίδερα τα Challenger-2

Δύο μήνες μετά, τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard-2 και τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger-2 παραδόθηκαν στην Ουκρανία.
Τα τανκς, τα οποία βρισκόταν εδώ και καιρό στη λίστα επιθυμιών της Ουκρανίας για στρατιωτικό υλικό.
Το Γερμανικό Der Spiegel ανέφερε στις 27 Μαρτίου ότι το Βερολίνο είχε παραδώσει «πολύ σύγχρονα» άρματα μάχης Leopard 2 Main (MBT) στην Γερμανία.
Αργότερα, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είχαν παραδοθεί συνολικά 18 άρματα μάχης Leopard 2 A6.
Επιπλέον, τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία συνοδεύονται από τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger-2.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ανέφερε σε μια ανακοίνωση στο Facebook: «Πριν από ένα χρόνο, κανείς δεν θα πίστευε ότι η υποστήριξη των εταίρων μας θα ήταν τόσο ισχυρή».

Περιέγραψε την επιθεώρηση μιας «νέας προσθήκης» στον στρατό του έθνους, η οποία περιελάμβανε τανκς Challenger, γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder, αμερικανικά τεθωρακισμένα φορτηγά Cougar και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δημοσιεύματα σε τοπικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στη Γερμανία είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στη χρήση του γερμανικού Leopard 2 και ήταν έτοιμα να χειριστούν αυτά τα άρματα μάχης.

Τι μπορούν να κάνουν τα τεθωρακισμένα Challenger 2 στην Ουκρανία;

Η παράδοση των αρμάτων μάχης Challenger 2 έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική καθώς διαθέτει ισχυρό πυροβόλο και είναι βαριά θωρακισμένο.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμπληρωθεί με 20 τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού Bulldog και 30 αυτοκινούμενα πυροβόλα AS-90.
Οι δυτικοί στρατιωτικοί σχολιαστές αναφέρουν ότι το Challenger 2 θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά τα ρωσικά άρματα μάχης T-90 και τα μαχητικά οχήματα BMP-T.

Η πανοπλία του Challenger 2, μερικές φορές γνωστή ως πανοπλία Chobham ή Dorchester, θεωρείται ως μία από τις καλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές το τάνκς αντιμετωπίζει θέματα σε μεγάλες αποστάσεις ειδικά στα ουκρανικά δάση και ειδικά τη νύχτα.

Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να χτυπήσουν αγγλικό τανκ σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων μόνο με ATGM.
Σε μικρότερες αποστάσεις, το Lead-2 θα μπορούσε να πλήξει αποτελεσματικά το Challenger 2.
Οι μονάδες τεθωρακισμένων πρώτης γραμμής του ρωσικού στρατού διαθέτουν τα τελευταία 3BM60 Lead-2 βλήματα υποδιαμετρήματος.
Κατά τους ρώσους οι Βρετανοί προμηθεύουν αυτά τα τανκς στην Ουκρανία αφού πάντα ήθελαν να τα «βγάλουν από την μέση». Ολόκληρη η μοίρα, δηλαδή 14 τανκς, μπορεί να καταστραφεί και χωρίς να πληγεί η αξιοπιστία της Βρετανίας.

«Την πρώτη μοίρα προφανώς θα ακολουθήσουν η δεύτερη, η τρίτη και η τέταρτη.
Και δεν θα είναι κρίμα να δείξουμε φωτογραφίες των κατεστραμμένων Challenger 2 – άλλωστε, η αγγλική σχολή κατασκευής τεθωρακισμένων έχει πεθάνει εδώ και καιρό» κατέληξαν οι ρώσοι.

Το αμερικανικό βομβαρδιστικό που χρησιμοποίησε το υπερηχητικό πύραυλο που απέτυχε
B-52H-bomber-carries-an-AGM-183A-prototype.jpg

Ο αμερικανικός πύραυλος GLSDB που κατέρριψαν οι ρώσοι
Ground-Launched-Small-Diameter-Bomb-GLSDB-1.jpg

Το βρετανικό Challenger 2
challenger-2-MBTs-1.jpg
FsRxZKVWwAEJ6G8.jpg

Ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος kinzhal που απέδειξε την απόλυτη αποτελεσματικότητα του στην Ουκρανία…
8567800_original-1_1.jpg

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας