Η ευρωπαϊκή αγροτική εξέγερση ”τελειώνει” την ΕΕ-”Κολλημμένες” οι ηγεσίες των Ελλήνων-αγροτών

1616

Οι αγροτικές εξεγέρσεις που έχουν ξεσπάσει σε σειρά χωρών της ΕΕ , κλονίζουν συθέμελα μια Ευρώπη σε κρίση ,παρακμή και κατάρρευση. Οι αγρότες στην Ευρώπη έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι στρατηγικές των Βρυξελλών επιδιώκουν όχι να απλά να επιδεινώσουν αλλά στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και της ”ανταγωνιστικότητας” να εξοντώσουν τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο της Ευρώπης, μιας και και θεωρούν ακριβό βάρος την ΚΑΠ ( Κοινή Αγροτική Πολιτική) αφού έχουν την αυταπάτη ότι μπορούν να καλύψουν διατροφικές ανάγκες με φτηνές εισαγωγές από τον τρίτο κόσμο και με ”νέα προϊόντα” που αντικαθιστούν τη φυσική διατροφή! Οι αγροτικές εξεγέρσεις στην ΕΕ θέτουν στο περιθώριο  πολιτικό-κομματικό σκηνικό στην ΕΕ και στις χώρες της, προσβλέπουν σε νέα πολιτικά υποκείμενα και τείνουν μα δώσουν τη ”χαριστική βολή” σε μια καταρρέουσα ΕΕ, που διαπιστώνεται πρώτα απ’ όλα με την κρίση Γερμανίας-Γαλλίας.

Στην Ελλάδα οι κινητοποιήσεις της αγροτιάς είναι σχετικά πιο αδύναμες, μοιάζουν να έρχονται από παλιά ως προς τα αιτήματα τους, ενώ χάνουν σε ένταση και επιθετικότητα διότι ελέγχονται και διαιρούνται σε μεγάλο βαθμό από κατευναστικές κομματικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν να διαταράξουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό . Σήμερα χρειάζονται μεγάλες ανατρεπτικές τομές στην αγροτική και συνολική οικονομία και βαθύτατες ανατροπές στο σάπιο, αναχρονιστικό πολιτικό σκηνικό.

Με δυο λόγια , νέες συνειδητοποιήσεις στο λαό με νέες ριζοσπαστικές σύγχρονες ανατρεπτικές ηγεσίες!

Κ.Μ.

 

Η ευρωπαϊκή αγροτική εξέγερση ”τελειώνει” την ΕΕ-”Κολλημμένες”                                      οι ηγεσίες των Ελλήνων-αγροτών

Σε «αναβρασμό» η Ευρώπη λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων όπου οι Ευρωπαίοι αγρότες ξεσηκώνονται ενάντια στην «woke» ατζέντα που βασίζεται στην υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή και επιδιώκει την εξόντωση της παραδοσιακής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Αντίθετα, στην Ελλάδα υπάρχει μία μικρή και άνευρη μέχρι τώρα κινητοποίηση των αγροτών με μοναδικό αίτημα την καταβολή επιδομάτων.

Στην Ευρώπη oι κινητοποιήσεις είναι μαζικές και σε πολλές χώρες

Στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση σε ότι αφορά το μέγεθος και το εύρος τους καθώς είναι κατά πολύ… υποδεέστερες.

Στην Ευρώπη οι αγρότες (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι για το τι τους περιμένει και ζητούν συγκεκριμένα πράγματα.

Αντίθετα στην Ελλάδα ασχολούνται με επιδοτήσεις 5.000-8.000 ευρώ.

Βέβαια πλέον δεν υπάρχει και ο αγροτοσυνδικαλισμός που υπήρχε πριν κάποιες δεκαετίες.

Οι κινητοποιήσεις είναι πλέον περιορισμένες ίσως γιατί οι αγρότες είναι πολύ λιγότεροι από ότι 30 χρόνια πριν και λιγότερο συνειδητοποιημένοι και το μόνο που έχουν μάθει να ζητούν είναι οι επιδοτήσεις.

Άλλωστε οι Βρυξέλλες φρόντισαν να τους «εκπαιδεύσουν» έτσι επί πολλά έτη.

Δεν αιτούνται για παράδειγμα την εφαρμογή μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, για την αύξηση και απορρόφηση της παραγωγής τους αν είναι δυνατόν με καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν άλλο «πόνο» από τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Διότι οι Θεσσαλοί αγρότες ουσιαστικά αδυνατούν να καλλιεργούν σε μεγάλο ποσοστό λόγω των καταστροφών που υπέστη η γη τους και θα αρκούνται και τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια σε επιδοτήσεις.

Οπότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο να δούμε κινητοποιήσεις όπως αυτές που βλέπουμε στην Ευρώπη.

Πάντως πριν από λίγο έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης και στα δύο ρεύματα.

Στην Γαλλία έχουν αποκόψει και τις 8 εξόδους του Παρισιού το οποίο και το «πολιορκούν».

Ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν υπό τον φόβο της αγροτικής «εξέγερσης» έχει κινητοποιήσει 15.000 αστυνομικούς και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα για να σταματήσει τις πορείες τους.

Οι αγρότες στη Γερμανία έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, κάτι που η κυβέρνηση έχει απορρίψει, αντιπροτείνοντας μόνο την σταδιακή εφαρμογή της απόφασης.

Χωρίς φθηνή ενέργεια απλά θα καταστραφούν.

Μία σειρά «κινητοποιήσεων» στο σύνολο της Ισπανίας τις «προσεχείς εβδομάδες», ανακοίνωσαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα Ισπανών αγροτών χθες, καθώς θα ενωθούν με το κίνημα οργής των Ευρωπαίων αγροτών.

«Ο αγροτικός τομέας στην Ευρώπη και στην Ισπανία αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη ματαίωση και δυσφορία», λόγω κυρίως «της ασφυκτικής γραφειοκρατίας που δημιουργείται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», εξήγησαν σε κοινή ανακοίνωση οι ενώσεις, Asaja, UPA και Coag.

Την ώρα που οι αγρότες της Γαλλίας, βρίσκονται στην τρίτη ημέρα αποκλεισμού οδικών αξόνων γύρω από το Παρίσι και αλλού στη χώρα εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, και στο γειτονικό Βέλγιο αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση στο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ζεεμπρίγκε.

Οι αγρότες του Βελγίου, είναι εξοργισμένοι από τα αυξανόμενα κόστη και αντιδρούν στις περιβαλλοντικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις εισαγωγές φτηνών τροφίμων.

Οι αγρότες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εξοργιστεί για τον πληθωρισμό, τους φόρους στα προϊόντα τους, τις κλιμακούμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις υποτίθεται για το… καλό του κλίματος, το αυξανόμενο κόστος παραγωγής (στην ουσία επιχειρείται να εξαφανιστεί η παραδοσιακή γεωργία-κτηνοτροφία), την έλλειψη κοινωνικής εκτίμησης και την απόφαση των Βρυξελλών να ανασταλούν οι δασμοί στα ουκρανικά προϊόντα.

Οι Ευρωπαίοι αγρότες δε σταματούν τις κινητοποιήσεις καθώς όπως φαίνεται οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την “κλιματική αλλαγή” θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειες τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Ίσως είναι επιλογή να σταματήσουν να παράγουν και να είναι αυτόνομες οι κοινωνίες στα κράτη της ΕΕ ώστε όλοι να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σούπερ-μάρκετ αλλά το “όχημα” όπως όλα δείχνουν είναι η… “πράσινη μετάβαση”.

Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων είναι η αντίθεση στις φιλοδοξίες της ΕΕ για την «Πράσινη Συμφωνία» και τη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιρούνι».

Τι είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να επιβάλουν οι Βρυξέλλες;

Μείωση κατά το ήμισυ της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, καθώς και των πωλήσεων αντιμικροβιακών ουσιών
αύξηση των εκτάσεων που διατίθενται για βιολογική γεωργία.

Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι αγρότες θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα.

Σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία είναι σαφής η νέα πολιτική της ΕΕ η οποία θα προωθήσει το λεγόμενο συνθετικό κρέας, κρεατόμαζα δηλαδή που θα έχει δημιουργηθεί εργαστήρια.

Ήδη κυκλοφορεί στο εμπόριο και θα προωθηθεί η κυκλοφορία του με το πρόσχημα ότι δεν βλάπτει το περιβάλλον και δεν θα σφάζονται ζώα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας