Εργοστάσιο στο Βολτσάνσκ-50 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές αντιστέκονται 20-μέρες σε 2 ουκρανικές ταξιαρχίες!!!

25132

Η εποποιία των 50 επιζώντων Ρώσων αλεξιπτωτιστών του εργοστασίου τσιμέντου του Βολτσάνσκ που αντιστέκονται εδώ και 20 μέρες σε 2 ουκρανικές ταξιαρχίες, είχε τελικά στρατηγικό όφελος για τις ρωσικές δυνάμεις καθώς τους επέτρεψε να καταλάβουν τα 3/4 της πόλης και να είναι κοντά στην οριστική νίκη.

Η βοήθεια πλησιάζει για τους επιζώντες πλησιάζει, καθώς πλέον οι Ρώσοι ελέγχουν και τα οικήματα στην νοτιοδυτική πλευρά του εργοστασίου οικοδομικών υλικών.

Τώρα επικεντρώνονται στην εκκαθάριση της βασικής ζώνης στην όχθη του ποταμού Bόλτσια.

 

Το μέτωπο στο Χάρκοβο δείχνει να καταρρέει για τους Ουκρανούς και ιδιαίτερα στην πόλη του Βολτάνσκ που αποτελεί κομβική περιοχή για την προστασία της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πέρασαν τον ποταμό Βόλτσα και πλέον έχουν ξεκινήσει επιχείρηση περικύκλωσης των Ουκρανών από τα νότια της πόλης.

Η κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη περικύκλωση των Ουκρανών διεξήχθη ξαφνικά από μικρές ομάδες των Ρώσων καταδρομέων  που δημιούργησαν το προγεφύρωμα πριν περάσουν με αμφίβια οχήματα όπως τα ΒΜΡ-3 οι μονάδες μηχανοκίνητου αγώνα.

 

Ήδη υπάρχουν πολλές αναφορές που επιβεβαιώνουν ότι μέρος των ουκρανικών δυνάμεων έχει αποχωρήσει από το βόρειο τμήμα του Βολτσάνσκ για να αποφύγει την περικύκλωση.

 

Πάντως εντύπωση προκαλούν οι αναφορές των Ρώσων ότι μεγάλο μέρος των ουκρανικών δυνάμεων αποτελείται πλέον από ξένους μισθοφόρους.

 

Αυτό εξηγεί και γιατί οι Ουκρανοί σε διάφορα μέτωπα κατορθώνουν να μην καταρρεύσουν οι γραμμές τους ενώ είναι γνωστό πως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας. 

4 Σχόλια

  1. Πολύ σοβαρός πολιτικός και ο Σταρμερ! Που τον είχαν κρυμμένο τόσα χρόνια? Τελικά οι Άγγλοι το χουν στο αίμα τους. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον!

  2. 50 άνθρωποι εναντίων 6000!! Πρέπει πραγματικά να είναι τουλάχιστον Ράμπο…τα δε πυρομαχικά τα κουβαλούν νταλίκες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας