Έρχεται το ψηφιακό ευρώ-Απόλυτος έλεγχος όλων από μια ολοκληρωτική διεθνή εξουσία

  1507

  Παναγ. Λαφαζάνης: Ο απόλυτος έλεγχος της κίνησης των χρημάτων μας σημαίνει την πλήρη κατάργηση της ατομικότητας και κάθε ιδιωτικού και προσωπικού δεδομένου

  To ψηφιακό ευρώ εισέρχεται σύντομα σε κυκλοφορία-λειτουργία καθώς στις 26 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κ.Λαγκάρντ και μάλιστα στην Αθήνα, η εφαρμογή του.

  Στην πραγματικότητα ξεκινάει η διαδικασία απόσυρσης των μετρητών και ο έλεγχος των χρημάτων των πολιτών, ως προς το πως τα χρησιμοποιούν και τι τα κάνουν στην ιδιωτική τους ζωή.

  «Ακόμα ένα βήμα για την κατάργηση του φυσικού χρήματος, που θα το ζήσουμε κάποια στιγμή» λένε στα ελληνικά ΜΜΕ αναφερόμενα στον ερχομό του ψηφιακού ευρώ και μάλιστα με περίσσεια χαρά.

  Το ψηφιακό ευρώ, το οποίο «είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο θα φορτίζεται με όσα χρήματα θέλουμε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα το χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας συναλλαγές».

  Το ψηφιακό ευρώ θα το εγγυάται η ίδια η ΕΚΤ.

  Στις 26 Οκτωβρίου, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΣ της κεντρικής τράπεζας θα βρίσκονται στην Αθήνα για την – εκτός Φρανκφούρτης – ετήσια συνεδρίαση και στην επίσκεψη αυτή θα γίνει και η παρουσίαση των σχεδίων της για το ψηφιακό νόμισμα της ΕΕ.

  Το ενδιαφέρον όμως με το ψηφιακό ευρώ είναι πως εκτός του ότι θα ελέγχεται πως ξοδεύει κανείς τα χρήματά του, αν η εξουσία το θέλει θα μπορεί να του τα «απενεργοποιεί».

  Γιατί το ψηφιακό ευρώ είναι ακριβώς αυτό: Ένα λογισμικό και όπως όλα τα λογισμικά μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας ή να απαγορευτεί σε κάποιον «χρήστη» η πρόσβασή του σε αυτό.

  Εάν για παράδειγμα κάποιος έχει και εκφράζει δημοσίως απόψεις που ενοχλούν την καθεστηκυία τάξη και την κεντρική εξουσία, με την κατάλληλη νομοθεσία που εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί και να υιοθετηθεί θα του επιβάλλεται «πρόστιμο» με την δικαιολογία ότι προκαλεί αναταραχή στην κοινωνική τάξη και θα του «εξαφανίζονται» τα χρήματα.

  Φυσικά, εν χορώ, κεντρική εξουσία και ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ θα λένε πως αυτό γίνεται για την προστασία της Δημοκρατίας (που επί της ουσίας θα έχει καταργηθεί) και της ελευθερίας.

  Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτής Norbert Häring, τα χρήματα της ψηφιακής κεντρικής τράπεζας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της συμπεριφοράς μεγαλύτερων ομάδων ή ακόμη και για τον έλεγχο της συμπεριφοράς ολόκληρου του πληθυσμού.

  Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ακριβώς θα μπορούσε να λειτουργεί το ψηφιακό νόμισμα παραδίδοντας επί της ουσίας τον έλεγχο χρήσης του στην κεντρική εξουσία.

  Ο Μπο Λι, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας  δήλωσε πρόσφατα:

  «Πιστεύουμε ότι το cbdc (σ.σ. ψηφιακό νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας) μπορεί να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική ένταξη μέσω αυτού που ονομάζουμε προγραμματισμό.

  Το cbdc μπορεί να επιτρέψει κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς να προγραμματίσουν τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων για να επιτρέψουν στοχευμένες λειτουργίες πολιτικής.

  Για παράδειγμα, πληρωμή κοινωνικής πρόνοιας, κουπόνια κατανάλωσης και κουπόνια φαγητού.

  Με τον προγραμματισμό του cbdc αυτά τα χρήματα μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια για το είδος των ανθρώπων που μπορούν να τα κατέχουν και σε τι είδους χρήση μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα για φαγητό, έτσι ώστε αυτή η πιθανή δυνατότητα προγραμματισμού μπορεί να βοηθήσει τις κρατικές υπηρεσίες να στοχεύσουν με ακρίβεια την υποστήριξή τους σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την υποστήριξη».

  Με λίγα λόγια αυτό που λέει ο Κινέζος αξιωματούχος είναι πως το μελλοντικό χρήμα θα είναι όχι μόνο ελεγχόμενο αλλά και προσωποποιημένο!

  Θα ενεργοποιείται για συγκεκριμένα άτομα και άρα θα απενεργοποιείται επίσης για συγκεκριμένα άτομα.

  Σύμφωνα με ένα σχέδιο κανονισμού της Επιτροπής της ΕΕ, το ψηφιακό ευρώ δεν πρέπει να είναι επίσημα προγραμματιζόμενο, αλλά σύμφωνα με την έρευνα του Häring, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το προγραμματισμένο ψηφιακό χρήμα για τον έλεγχο της συμπεριφοράς ολόκληρου του πληθυσμού.

  Η ΕΕ καταργεί, σταδιακά την δυνατότητα ακόμα και ανώνυμων μικροπληρωμών στο Διαδίκτυο.

  Aν συνδυαστεί το ψηφιακό ευρώ με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, τότε δημιουργείται ένα πανίσχυρο εργαλείο απόλυτου ελέγχου των πολιτών.

  Ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, προειδοποιεί τους Αμερικανούς (και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες) για αυτό που η ελίτ επιδιώκει να πετύχει, τον απόλυτο έλεγχο των δυτικών κοινωνιών, μέσω ενός συνδυασμού των ψηφιακών νομισμάτων και των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφόλι (όπως αυτές που θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2026), οι οποίες στο μέλλον μπορεί να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς και με ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης, που θα βασίζεται σε ένα point system «καλής συμπεριφοράς» όπως στην Κίνα!

  Στην Κίνα ως γνωστόν, ο κάθε πολίτης συγκεντρώνει βαθμούς «καλή συμπεριφοράς». Με λίγα λόγια αν είναι αρεστός στην εξουσία με αυτά που λέει και πράττει, παίρνει πιστοποίηση «καλού πολίτη» και άρα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και παροχές!

  Και ένας τρόπος που αυτό επιτυγχάνεται είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάργηση των μετρητών.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας