“Επιδημία” ρευματοκλοπών στην Πάτρα: Στο εδώλιο καθημερινά 7-8άτομα-Αδιέξοδο στα νοικοκυριά

624

Σε πολλές περιπτώσεις η ΔΕΔΔΗΕ κάνει και αγωγές

Οι ρευματοκλοπές στην Πάτρα έχουν μετατραπεί σε «επιδημία» με τις δίκες να είναι αλλεπάλληλες.

Όλο και περισσότεροι στο πέρασμα του χρόνου παρανομούν για να κερδίσουν χρήματα…

Κάθε δικάσιμη μέρα, 7 με 8 άνθρωποι κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ρευματοκλοπή. Το φαινόμενο έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Πάτρα. Αν κάποιος έχει πληρώσει και έχει κάνει διακανονισμό τη «γλιτώνει» προσωρινά αφού η υπόθεσή του αναβάλλεται μέχρι την τελευταία δόση! Αν όμως δεν έχει πληρώσει ή δεν έχει κάνει διακανονισμό, πέφτει «καμπάνα» μέχρι και 1 έτος φυλάκισης!

Σε πολλές περιπτώσεις η ΔΕΔΔΗΕ κάνει και αγωγές. Για οφειλές. Και τότε το ποσό είναι 5.000 ευρώ συν τα οφειλόμενα. Δεκάδες καταναλωτές είναι σε απόγνωση. Ομως αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση των ρευματοκλοπών είναι πραγματικά αξιοπερίεργο! Δεκάδες έχουν «συρθεί» στα δικαστήρια, κάποιοι έχουν καταδικαστεί.

Το ποινικό αδίκημα της ρευματοκλοπής μπορεί να τελεστεί με διάφορους τρόπους. Οι συνηθέστεροι είναι: η επέμβαση στον μετρητή, με σκοπό να εμφανίζεται μικρότερη καταγραφόμενη κατανάλωση ενέργειας από την πραγματική, η παράκαμψη του μετρητή, ώστε να μην καταγράφεται καθόλου η ενέργεια που καταναλώνεται και η αυθαίρετη ενεργοποίηση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έχει απενεργοποιηθεί από τον πάροχο για διάφορους λόγους π.χ. λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας