Δορυφορικές φωτογραφίες από συγκεντρώσεις ρωσικών και λευκορωσικών δυνάμεων στα Ουκρανικά σύνορα

1070
Δορυφορικές φωτογραφίες από

Οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες δυτικών δορυφόρων γεωσύγχρονης τροχιάς αποκαλύπτει μια τεράστια συγκέντρωση ρωσικών και λευκορωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Λευκορωσίας και μάλιστα σε διαμόρφωση εκστρατείας: Συνοδεύονται από κινητές συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραυλικών μακρού βεληνεκούς S-400 και S-300MPU2 σε μία τεράστια έκταση.

Κέντρο της συγκέντρωσης των δυνάμεων το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζιαμπρόφκα το οποίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

Η αμερικανική εταιρεία Planet Labs, κατέγραψε τις συγκεντρώσεις και υπολογίζονται σε περισσότερους από 60.000 άνδρες μέχρι τώρα. Οι Ρώσοι είναι περισσότεροι από 15.000 στο συγκεκριμένο σημείο (οι υπόλοιποι είναι Λευκορώσοι), πλην των λοιπών που είναι αναπτυγμένοι σε άλλες περιοχές.

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 στο πληροφοριακό της δελτίο μετέδωσε νέες πληροφορίες σχετικά με την ενίσχυση της ρωσικής/λευκορωσικής στρατιωτικής ομάδας.

Σύμφωνα με Βρετανούς στα σύνορα της Λευκορωσίας, σε ακτίνα 100 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μπορεί να υπάρχουν έως και 80.000 ρωσικός Στρατός, 200 άρματα μάχης και 500 συστήματα πυροβολικού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν από τη Ρωσία άλλα 170 άρματα μάχης και έως και 100 πυροβόλα διαμετρήματος άνω των 100 mm.

Συνέχεια καταφθάνουν ενισχύσεις με τρένα και αεροσκάφη στα σύνορα με την Ουκρανία:

Την ίδια στιγμή Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από την 76η Μεραρχία Aερομεταφερόμενων Sυνάμεων του Pskov καθώς και η 106η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία από την Τούλα εισήλθαν στο έδαφος της Λευκορωσίας. Πρόκειται για τις πλέον επίλεκτες ρωσικές δυνάμεις της Δυτικής Περιφέρειας.

Πιθανόν να καλύψουν την προέλαση από τα δυτικά: Τα πολωνικά σύνορα θα απέχουν ελάχιστα από τον δυτικότερο άξονα της ρωσικής επίθεσης και κάποιοι έχουν προνοήσει για να μην μπουν στον πειρασμό οι ΝΑΤΟϊκοί

Οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει επίσης γέφυρες ζεύξης ποταμού στην Λευκορωσία.

Τι σημαίνει αυτό: Θα υπάρξουν και άλλοι άξονες στην ρωσική επίθεση εκτός από το Κίεβο, όπως προαναφέραμε: Δυτικά της νυν πρωτεύουσας της Ουκρανίας και ιστορικής πρωτεύουσας της Ρωσίας, οι ουκρανικές γραμμές είναι σαφώς πιο ευάλωτες και υπάρχουν πολλά υδάτινα εμπόδια.

Εδώ και τρεις ημέρες έχει ξεκινήσει επιστράτευση «χαμηλής κλίμακας» στην Λευκορωσία με κλήση ορισμένων ειδικοτήτων

Υπολογίζεται ότι στη νέα πλαγιοκόπηση τους ουκρανικού καθεστώρος θα απαιτηθούν τουλάχιστον 150.000 προσωπικό, εκ των οποίων οι μισοί θα είναι Λευκορώσοι. Αιχμές της επίθεσης θα είναι σαφώς οι Ρώσοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας