«Χάρτης και τσίχλα». Η Ζαχάροβα ειρωνεύτηκε την Μπέρμποκ για ΝΑΤΟ και πόλεμο

1676
Πρέπει να το διασκεδάζει η ευφυέστατη Μαρία Ζαχάροβα, όταν καλείται να σχολιάσει δηλώσεις ανόητων πολιτικών της Δύσης, σαν αυτές της ανεκδιήγητης Αναλένα Μπέρμποκ. Η έννοια αυτοεξευτελισμός, πρέπει είναι άγνωστη στην Γερμανίδα ΥπΕξ. 
Π.Δ.
ΜΟΣΧΑ, 30 Μαρτίου – RIA Novosti. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας τη δήλωση του RIA Novosti της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Bärbock ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να θέλει να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση, τη συμβούλεψε να αγοράσει έναν χάρτη και ένα βιβλίο ιστορίας, υπενθυμίζοντάς της επέκταση της συμμαχίας.
Νωρίτερα, το Tagesspiegel ανέφερε ότι η Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών είπε σε συνέντευξή του στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke ότι «ο στόχος του Πούτιν ήταν και παραμένει να καταστρέψει την ύπαρξη της Ουκρανίας ως κυρίαρχης ελεύθερης χώρας και να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο».
«Θα ήθελα να ρωτήσω την Μπέρμποκ: δεν γνωρίζει ότι δεν ήταν ρωσικές βάσεις που περιέβαλλαν τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά ότι το ΝΑΤΟ επεκτεινόταν ανατολικά κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσίας; Αγοράστε στην Ανναλένα έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να πει λιγότερο τέτοιες ανοησίες», είπε η Ζαχάροβα.
Πρόσφατα, οι ιδέες για μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας ακούγονται όλο και περισσότερο στη Δύση. Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποτελεί απειλή, δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει σημειώσει πρωτοφανή δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά της σύνορα. Η συμμαχία επεκτείνει τις πρωτοβουλίες και την αποκαλεί «αναστολή της ρωσικής επιθετικότητας». Η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για τη συσσώρευση συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη . Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με το ΝΑΤΟ, αλλά σε ισότιμη βάση, ενώ η Δύση πρέπει να εγκαταλείψει την πορεία στρατιωτικοποίησης της ηπείρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας