Χαραντινάι: Αν Σερβία προκαλέσει Κόσοβο θα βομβαρδιστεί από ΝΑΤΟ όπως 1999!

760
Αν Σερβία προκαλέσει Κόσοβο θα βομβαρδιστεί

Ιδού η αθλιότητα επιλογής όσων στηρίζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!

Ο Χαραντινάι είναι ο Ζελένσκι του Κοσόβου! Θαυμάστε τους!

Την παροχή εγγυήσεων ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι για να αποκλείσει οποιαδήποτε πρόκληση από τη μεριά της Σερβίας, στην οποία θα απαντούσαν με βομβαρδισμούς όπως έκαναν το 1999.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters), επικεφαλής του κόμματος της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, πιστεύει ότι παρά την τεταμένη κατάσταση στον κόσμο μετά τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, το Κοσσυφοπέδιο δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο αποσταθεροποίησης, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Mia της Βόρειας Μακεδονίας.

Δεν θα τολμούσε

Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του την Τετάρτη το βράδυ, ο Ραμούς Χαραντινάι είπε ότι η Ρωσία έχει επιρροή σε ορισμένα μέρη των Βαλκανίων, αλλά δεν είναι καθόλου παρούσα στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσόβου, η Σερβία δεν θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει την κρίση που προκάλεσε η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία για οποιαδήποτε ενέργεια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, γιατί, όπως είπε, «όλος ο κόσμος θα ξέρει ότι ο (σέρβος πρόεδρος) Βούτσιτς εργάζεται για Ρωσία».

Αν και δεν είναι σε θέση να επιλύσει το ζήτημα με τη Ρωσία, η Δύση είναι πολύ ικανή να βρει λύση για τη Σερβία, όπως ξέρουμε ότι έκανε παλαιότερα, δηλαδή το 1999, είπε ο Χαραντινάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βούτσιτς και η Σερβία δεν έχουν το θάρρος να κάνουν τίποτα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο λόγω των διεθνών εγγυήσεων ασφάλειας για το Κόσοβο.

Δεν θα επιτρέψουν οι Αμερικανοί

Ξέρω ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν σε κανένα σέρβο στρατιώτη να μπει στο Κόσοβο, πρόσθεσε.

Ξέρω ότι το Βελιγράδι θα βομβαρδιστεί αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως το 1999, η σερβική ηγεσία το γνωρίζει πολύ καλά. Εάν μόνο ένας σέρβος αξιωματικός διασχίσει το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, το Βελιγράδι θα βομβαρδιστεί, όχι οποιοδήποτε άλλο έδαφος, τόνισε ο Χαραντινάι.

Η Σερβία, είπε ο ίδιος, γνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι διεθνείς σύμμαχοι ανησυχούν για την ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου. Η Σερβία γνωρίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι η περιοχή ευθύνης της Αμερικής, της Βρετανίας και άλλων συμμάχων, πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας