Άθλιες Ισραηλινές εντολές εκκένωσης στη Ράφα-Εκδιώχθηκαν ήδη 360.000 κατά τον ΟΗΕ!

254

Περίπου 360.000 άνθρωποι έχουν φύγει από τη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, από την έκδοση των πρώτων εντολών εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΗΕ.

«Δεν υπάρχει κανένας ασφαλής προορισμός. Η ασφάλεια είναι ανύπαρκτη χωρίς κατάπαυση του πυρός», δήλωσε σήμερα η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Η Ράφα, που φιλοξενεί 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιους, κυρίως εκτοπισμένους λόγω του πολέμου, θεωρείται από το Ισραήλ ως το κύριο οχυρό της Χαμάς.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα εντάθηκαν τις πρωινές ώρες, ενώ το Ισραήλ προετοιμάζεται να εορτάσει την επέτειο της ίδρυσής του «χωρίς ειρήνη», με τον πόλεμο με τη Χαμάς να συνεχίζεται για πάνω από επτά μήνες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πλήγματα επλήγησαν διάφορες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα τις πρωινές ώρες, όπου ο ΟΗΕ αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ασφαλής τοποθεσία» για τους περίπου 2,4 εκατομμύρια κατοίκους.

Επίσης, σφοδρές μάχες συνεχίζονται μεταξύ του ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων ενόπλων σε διάφορα σημεία του βόρειου, νότιου και κεντρικού θύλακα.

Η UNRWA ανακοίνωσε ότι στη βόρεια Γάζα, οι βομβαρδισμοί και οι νέες εντολές εκκένωσης έχουν προκαλέσει ακόμη περισσότερους εκτοπισμούς και «φόβο σε χιλιάδες οικογένειες».

Σειρήνες για εισερχόμενους πυραύλους ήχησαν το πρωί σε ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας