Ανακόπηκε η ουκρανική αντεπίθεση σε Α.Ουκρανία-Εικόνες διαψεύδουν πτώση Λίμαν-αεροδρομίου Ντονέτσκ

9062
Ανακόπηκε η ουκρανική αντεπίθεση

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι πήραν την πόλη Λίμαν στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και λένε πως έχουν μερικό έλεγχο στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ αλλά οι Ρώσοι τους διέψευσαν πριν από λίγο με δημοσίευση σχετικού βίντεο.

Σχετικά με το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ ο επικεφαλής του ρωσόφωνου Τάγματος «Σπάρταν» που φρουρεί το αεροδρόμιο δήλωσε ότι «Βρίσκεται υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο και ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν καν εμφανιστεί» αργά το βράδυ, χθες δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο.

Σε ότι αφορά την ισχυριζόμενη είσοδο των Ουκρανών εντός της περιφέρειας του Λουγκάνσγκ και ότι «καταλήφθηκε η πόλη Λίμαν» και έχουν φτάσει έξω από το Σεβεροντονέτσκ και το Λισιτσάνσκ και τις αναφορές του Κιέβου ότι «το Λουγκάνσγκ το ίδιο θα πέσει σε 48 ώρες» οι Ρώσοι και οι ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν ότι «η Λίμαν παραμένει υπό ρωσική κυριαρχία».

Μάλιστα η ρωσική Αεροπορία και το ρωσικό Πυροβολικό έχουν αναλάβει δράση και προκάλεσαν βαριές απώλειες στους επιτιθέμενους ουκρανικούς σχηματισμούς, βάσει ανακοίνωσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Επίσης «Οι δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) προωθούνται σε διάφορες περιοχές», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοκρατίας, Ντένις Πουσίλιν.

«Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι τεταμένη, αλλά υπό έλεγχο. <…> Ο εχθρός ρίχνει απροετοίμαστο προσωπικό στην πρώτη γραμμή. Υποφέρει βαριές απώλειες, μετά τις οποίες φέρνουν νέες, τους ίδιους μη εκπαιδευμένους. Τα παιδιά μας προχωρούν σε πολλούς τομείς. Είναι δύσκολο γιατί είναι πολύ λιγότεροι αριθμητικά, αλλά προχωρούν», είπε ο επικεφαλής του DPR.

Ο πρέσβης του LPR (Δημοκρατία του Λουγκάνσγκ) στη Ρωσική Ομοσπονδία διέψευσε τις φήμες για είσοδο ουκρανικών δυνάμεων στο έδαφος της δημοκρατίας

«Ολόκληρη η επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ελέγχεται από τις δυνάμεις του LPR και της Ρωσίας, οι φήμες για είσοδο ουκρανικών στρατευμάτων στο έδαφος της δημοκρατίας δεν είναι αληθινές», δήλωσε ο πρεσβευτής του LPR στη Ρωσική Ομοσπονδία, Rodion Miroshnik.

«Ολόκληρη η επικράτεια του LPR ελέγχεται από τις συμμαχικές δυνάμεις. Η Ουκρανία προσπαθεί να σπείρει τον πανικό. Τώρα είχα μια συνάντηση επικοινωνίας με το Severodonetsk, το Lisichansk, το Starobelsk, το Svatovo – όλα αυτά είναι τα βόρεια εδάφη του LPR. Οι φήμες ότι καταλήφθηκαν από την Ουκρανία είναι ψευδείς», έγραψε ο Miroshnik στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Πρέσβης του LPR στη Ρωσική Ομοσπονδία σημείωσε ότι «παντού η κατάσταση είναι ήρεμη και σταθερή, πλήρως υπό τον έλεγχο του LPR».

Το ρωσικό ΥΠΑΜ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι πυραυλικές δυνάμεις και το Πυροβολικό εκτελούν χτυπήματα ακριβείας σε μονάδες και εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Χάρκοβο.

<…> Οι απώλειες του εχθρού στην περιοχή του Χάρκοβο ανήλθαν σε περισσότερους από 200 στρατιώτες. <…>

Πενήντα στρατιώτες της 60ης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν στην περιοχή Χερσώνα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Επιπλέον, ως αποτέλεσμα χτυπήθηκαν προσωπικό και στρατιωτικός εξοπλισμός μονάδων της 14ης και 92ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, χτυπήθηκαν οκτώ θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Ντνεπροπετρόβσκ, Μικολάιβ και Χερσώνα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρωτικά πυρά κατά μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Pristin, Boldyrevka, Sinikha, Beloe, Komarovka, Gorokhovatka, Kupyansk, Senkovo ​​και Podvysokoe του Χάρκοβο»

Στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα ως προς το τι πραγματικά συμβαίνει στο μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας