ΗΠΑ-Africom: Ρωσικά μαχητικά επιχειρούν στην Λιβύη. Κρατάνε ελεύθερη τη Σύρτη

1641
λιβύη
Ρωσικά αεροσκάφη επιχειρούν στην Λιβύη, αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ στην περιοχή

Την ώρα που ο Τσαβούσογλου εξαγγέλλει συμφωνία Τουρκίας και ΗΠΑ για από κοινού δράση στη Λιβύη και η Τουρκία διεξάγει με τη διπρόσωπη μικροιμπεριαλιστική Ιταλία κοινά γυμνάσια με υποβρύχια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ η Γαλλία γαβγίζει χωρίς να δαγκώνει και η Ελλάδα σέρνεται πίσω από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, κρατώντας  “φανάρι” στην Τουρκία στις βρώμικες λιβυκές επιχειρήσεις της, μόνο η Ρωσία απομένει ως ανάχωμα να κρατάει ελεύθερη τη Σύρτη και την Ανατολική Λιβύη από τις απόπειρες της Τουρκίας να επικυριαρχήσει σε όλη τη χώρα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κυβερνήσεις που να υπηρετούν το εθνικό συμφέρον αλλά Δούρειοι Ίπποι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που εκ των πραγμάτων παίζουν το χαρτί της Τουρκίας, βάζοντας τα δυτικά συμφέροντα πάνω από τις ανάγκες ασφάλειας και κυριαρχίας της χώρας μας.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βιώσει μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της και μάλιστα γρήγορα πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Ρωσικά αεροσκάφη που στάλθηκαν στη Λιβύη τον Μάιο επιχειρούν στον εναέριο χώρο της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα 18/6 η Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ για την Αφρική (Africom).

Τουλάχιστον 14 MiG-29 και πολλά Su-24 μεταφέρθηκαν στη Λιβύη μέσω της Συρίας, όπου τα διακριτικά της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας καλύφτηκαν με μπογιά, είχε αναφέρει η Africom τον Μάιο.

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση τόνισε ότι έχει φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία για ένα ρωσικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Al Jufra στην κεντρική Λιβύη και ότι ένα MiG-29 φωτογραφήθηκε να επιχειρεί κοντά στην πόλη Σύρτη.

Η Σύρτη και η Al Jufra βρίσκονται στη διαχωριστική γραμμή των περιοχών στη δυτική Λιβύη που ελέγχονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), και των ανατολικών περιοχών που ελέγχονται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χάφταρ.

Ο LNA υποχώρησε προς τα ανατολικά τις τελευταίες εβδομάδες μετά από μια επιθετική εκστρατεία 14 μηνών προς την πρωτεύουσα Τρίπολη, αν και κρατά τις θέσεις του γύρω από τη Σύρτη και εξακολουθεί να ελέγχει την αεροπορική βάση Al Jufra.

Τα ρωσικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη μισθοφόρων ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας που χρηματοδοτούνται από τη ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με την Africom.

«Υπάρχει ανησυχία ότι αυτά τα ρωσικά αεροσκάφη κυβερνούνται από άπειρους, μισθοφόρους ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας που δεν συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο, δηλαδή δεν δεσμεύονται από τους παραδοσιακούς νόμους της ένοπλης σύγκρουσης», δήλωσε ο Μπράντφορντ Γκέρινγκ, διευθυντής επιχειρήσεων της Africom. «Η Ρωσία συνεχίζει να πιέζει για μια στρατηγική εδραίωση στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ και αυτό είναι εις βάρος αθώων ζωών κατοίκων της Λιβύης», συμπλήρωσε.

Στον πόλεμο της Λιβύης παρατηρείται αυξανόμενη συμμετοχή ξένων δυνάμεων που έχουν μεταφέρει όπλα στη χώρα κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. Η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος υποστηρίζουν τον LNA, ενώ οι δυνάμεις της GNA υποστηρίζονται από την Τουρκία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας