Εφοπλιστές: 1 δισ. δολάρια για τα πλοία, εργασιακό μεσαίωνα και ψίχουλα για τους ναυτεργάτες.*

1779
εφοπλιστές

Την ώρα που σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και την πλειοψηφία της ΠΝΟ και τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο προωθεί εις βάρος των ναυτεργατών και του λαού τα συμφέροντά τους (καταπάτηση ή ακόμα και εξαφάνιση των ΣΣΕ, φοροασυλία κτλ.), αποκαλύπτεται και κάτι άλλο: πως τα κέρδη που βγάζουν εις βάρος του κόσμου της ναυτεργασίας τα επενδύουν για την ανάπτυξη των κερδών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Allied Shipping Research», οι έλληνες εφοπλιστές είναι έτοιμοι να σπάσουν το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων για αγορές καραβιών. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και το τέλος Απριλίου έχουν δώσει 972 εκατ. δολάρια για την απόκτηση 85 πλοίων. Αυτό, σύμφωνα με την «Allied Shipping Research», μεταφράζεται με το ότι οι έλληνες εφοπλιστές έχουν το 16,4% σε αριθμό πλοίων και το 17,2% σε ποσό, σε σύνολο 5,6 δισ. που έχουν δοθεί παγκοσμίως.

Από τα 85 πλοία που αγόρασαν, ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες, τα 58 είναι φορτηγά αξίας 546,8 εκατ. ευρώ, 17δεξαμενόπλοια αξίας 395 εκατ. ευρώ, 9 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αξίας 15,7 εκατ. ευρώ και 1 υγραεριοφόρο αξίας 14,2 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας