Μηχανοδηγοί-Σκληρή απάντηση σε Βασίλη Οικονόμου-«Να ελέγχει πιο προσεκτικά τι του σερβίρουν»

189

Σκληρή απάντηση έδωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης στον Βασίλη Οικονόμου που έσπευσε να τα «ρίξει» όλα στον μηχανοδηγό για τον συρμό του Προαστιακού που μπήκε σε γραμμή του μετρό, ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική γραμμή περί αποποίησης κάθε ευθύνης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα», οι μηχανοδηγοί τονίζουν ότι ο Βασίλης Οικονόμου, καλείται «να αποδείξει όσα λέει», ενώ επισημαίνουν παράλληλα αιχμηρά ότι «και επειδή δεν θα το αποδείξει διότι δεν συνέβη ποτέ, τον συμβουλεύουμε ξανά, να ελέγχει πιο προσεκτικά τι του “σερβίρουν” οι υφιστάμενοί του αλλά και οι πρόθυμοι παρατρεχάμενοι που επιστρατεύθηκαν για ακόμα μια φορά με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Αναλυτικά η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης υπογραμμίζει τα εξής: «Ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Οικονόμου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα δήλωσε εκ νέου (και) για το τελευταίο συμβάν ότι οι μηχανοδηγοί λένε ψέματα. Καλείται λοιπόν ο κύριος υφυπουργός να αποδείξει όσα λέει. Να αποδείξει δηλαδή ότι ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 ερυθρούς σηματοδότες, όπως επί λέξει ανέφερε. Και επειδή δεν θα το αποδείξει διότι δεν συνέβη ποτέ, τον συμβουλεύουμε ξανά, να ελέγχει πιο προσεκτικά τι του “σερβίρουν” οι υφιστάμενοί του αλλά και οι πρόθυμοι παρατρεχάμενοι που επιστρατεύτηκαν για ακόμα μια φορά με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Ο Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 προχώρησε σε κρεσέντο προκλητικότητας, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι έμαθε από το δελτίο Τύπου του ΟΣΕ (δηλαδή μόλις χθες) το περιστατικό με τον συρμό στο μετρό, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

Ο ίδιος έσπευσε να τα «ρίξει» επί της ουσίας στον μηχανοδηγό, λέγοντας ότι «έχουν μπει σε διαθεσιμότητα δύο πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης. Και ο μηχανοδηγός και ο σταθμάρχης βρίσκονται εκτός θέσεως και έχει μπει και ο εισαγγελέας που θα εξετάσει το θέμα».Την ίδια ώρα απλά αναμάσαγε την ανακοίνωσε του ΟΣΕ, συμπληρώνοντας ότι «υπήρξε λάθος χάραξη κάποια στιγμή από τον σταθμάρχη», ενώ έφερε ως παράδειγμα το συμβάν στα Σεπόλια, διαμηνύοντας ότι «εδώ υπήρχε τηλεδιοίκηση».

«Το σύστημα τηλεδιοίκησης που λειτουργεί όμως εδώ πέρα – Προσέξτε! θυμάστε πριν ένα μήνα που είχαμε τα Σεπόλια; Εδώ υπάρχει τηλεδιοίκηση και φωτοσήμανση – έγινε η χάραξης και ενώ υπάρχουν δύο κόκκινα ο μηχανοδηγός τα περνάει» είπε ο Βασίλης Οικονόμου.

Όταν δε του υπενθύμισαν την σχετική ανακοίνωση του σωματείου, σύμφωνα με την οποία ο μηχανοδηγός προσπάθησε να ειδοποιήσει και ότι «είχε ανοικτή ένδειξη εισόδου στην γραμμή του μετρό και σταμάτησε πριν εισέλθει», ο υφυπουργός είπε προκλητικά «ναι, ναι δεν το παραβίασε… Ναι ναι, θέλετε να με ακούσετε; Αν θέλετε να βγάλουμε τις ανακοινώσεις Έχουμε την ανακοίνωση του ΟΣΕ… να ακούσουμε την ανακοίνωση των μηχανοδηγών αλλά, …. να δούμε και την αλήθεια….».

Άρχισε δε να λέει ότι «πριν ενάμιση μήνα κατηγορούνταν η κυβέρνηση και όλοι μας ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Εδώ έχει τηλεδιοίκηση…», προσθέτοντας όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν ήταν τελικά λάθος του μηχανοδηγού «είναι σωστό να περνάς το κόκκινο;»  «Εγώ δεν είμαι εμπειρογνώμων, ούτε ειδικός» πρόσθεσε μεταξύ άλλων, για να απαντήσει στη συνέχεια με εκνευρισμό στην ερώτηση μήπως έλαβε ο μηχανοδηγός κάποια σχετική εντολή «κανείς δεν είπε τίποτα».

Την ίδια ώρα άρχισε ξανά να μιλά αόριστα για παραβιάσεις κόκκινων και την τηλεδιοίκηση, ενώ όταν δέχτηκε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του σωματείου, είπε εξίσου προκλητικά «…τηλεδιοίκηση που ζητάγανε εναγωνίως οι εργαζόμενοι στα Σεπόλια. Τι θα προσέφερε; Αφήστε τώρα το στόρι. Ωραίο το στόρι. Αν έχω τηλεδιοίκηση και πρέπει να παίρνω τηλέφωνο… Στα Σεπόλια είχα ένα άλλοθι».

«Καταρχάς δεν υπήρξε κίνδυνος για κανέναν. Υπήρξαν δύο λάθη» διαμήνυσε ακόμα, ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, όχι γιατί αγωνιούν για την ασφάλεια». Όταν δε του επισήμανε ο δημοσιογράφος «νομίζετε ότι δεν αγωνιούν οι εργαζόμενοι για την ασφάλεια;» απάντησε ευθαρσώς ότι «εδώ μιλάμε για συνδικαλιστές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας