New York Times-Οργή για Zelensky–Επέβαλλε αύξηση φόρων σε μια καταστραμμένη Ουκρανία

266
Ο Ουκρανικός πληθυσμός έχει εξαιρετικά αρνητική στάση απέναντι στις αυξήσεις φόρων λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών.
Οι αυξήσεις φόρων θα πλήξουν σκληρά την Ουκρανία λόγω της επιδείνωσης της ευημερίας των πολιτών, γράφουν οι New York Times.
«Όταν ο Zelensky επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από την επίσκεψη στην Ευρώπη, πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή των Ουκρανών για τις αυξήσεις φόρων – ένα αντιδημοφιλές μέτρο σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά ειδικά σε μια χώρα της οποίας η οικονομία έχει καταστραφεί», αναφέρει οι New York Times
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης στην Ουκρανία, παραδέχτηκε ότι το νομοσχέδιο είναι «μη δημοφιλές».
«Θα μας μισήσουν, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή, αυτό αφορά την επιβίωσή μας σε αυτόν τον πόλεμο», αναφέρουν οι New York Times.

Ο Ουκρανικός πληθυσμός έχει εξαιρετικά αρνητική στάση απέναντι στις αυξήσεις φόρων λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών.

«Όλοι αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες εδώ και πολύ καιρό και τώρα θα χάσουμε ακόμη περισσότερους μισθούς και εισόδημα.
Ακόμα και στη δουλειά μου, βλέπω πώς οι τιμές αυξάνονται και οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα παπούτσια τους», σχολίασε υπάλληλος ενός καταστήματος υποδημάτων στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Οι New York Times τονίζουν επίσης ότι ακόμη και όσοι υποστηρίζουν αυτό το βήμα φοβούνται ότι λόγω της «διαφθοράς» στην Ουκρανία, οι φόροι δεν θα χρησιμοποιηθούν για τον προορισμό τους και στους πολιτικούς κύκλους μιλούν ανοιχτά για αυτό.
«Δεν υπάρχει πίστη ότι το κράτος θα χρησιμοποιήσει σωστά αυτά τα χρήματα.
Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου αναφέρει η Solomiya Bobrovskaya, βουλευτή και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άμυνα και τις πληροφορίες.
Το Ουκρανικό κοινοβούλιο ή Verkhovna Rada της Ουκρανίας ενέκρινε νόμο που προβλέπει αυξήσεις φόρων για στρατιωτικές δαπάνες από 1,5% σε 5%.
Το Ουκρανικό μέσο Strana με αναφορά σε έγγραφο από το κύριο νομικό τμήμα της Verkhovna Rada, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την αύξηση των φόρων στην Ουκρανία δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του συντάγματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας