Έκθεση – σοκ από ΗΠΑ για τα Τέμπη– Τουλάχιστον 30 άνθρωποι απανθρακώθηκαν ακαριαία!!

382

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Τα ευρήματα είναι φρικτά. Η έκθεση που συνέταξε ο καθηγητής Φαϊσάλ Καν, ειδικός στις εκρήξεις από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, είναι συγκλονιστικά. Τα συγκεκριμένα στοιχεία επιβεβαιώνουν τον πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων.

Στην αρχή της έκθεσής του, ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Τέξας περιγράφει το περιστατικό, κατά το οποίο η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, κατευθύνθηκε σε λάθος γραμμή και κινήθηκε αντίθετα από τη φυσιολογική πορεία της κυκλοφορίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιβατική αμαξοστοιχία να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Η έκθεση του Αμερικανού καθηγητή, ειδικού στις εκρήξεις, επιβεβαιώνει την ανάλυση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων, Βασίλη Κοκοτσάκη, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Λόγω αυτών, κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων δημιουργήθηκε πυρόσφαιρα, η οποία προκάλεσε την ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, πάνω από 1000 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα 30 από τα 57 θύματα να καούν και να πεθάνουν ακαριαία.

Η κίνηση του οδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Ο καθηγητής αναφέρει επίσης ότι ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας αντιλήφθηκε την επιβατική αμαξοστοιχία που έβγαινε από μια σήραγγα λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση και ενεργοποίησε τον μηχανισμό έκτακτης πέδησης για να την σταματήσει. Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα η 1η και η 2η μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας να εκτροχιαστούν, αποφεύγοντας έτσι μια μετωπική σύγκρουση με την επιβατική. Οι τρεις εκτροχιασμένες μηχανές δεν έφεραν σημάδια φωτιάς και βρέθηκαν σε διαφορετικές θέσεις στον τόπο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενες κάμερες, παρατηρήθηκε μια σειρά από ηλεκτρικά τόξα αμέσως μετά τον εκτροχιασμό των μηχανών, τα οποία είναι ορατά στα βίντεο. Λίγο πριν την εμφάνιση της πυρόσφαιρας, παρατηρείται επίσης ένα νέφος που υψώνεται ξεκάθαρα πάνω από το σημείο του ατυχήματος. Αμέσως μετά, δημιουργείται η πυρόσφαιρα, η οποία έφτασε το μέγιστο μέγεθός της στα 113 μέτρα, καθώς επεκτάθηκε από το πρώτο βαγόνι του επιβατικού τρένου και συνέχισε προς το βαγόνι που περιλάμβανε το κυλικείο. Ο καθηγητής τονίζει ότι, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό και τα δεδομένα του ατυχήματος, «είναι σαφές ότι η αμαξοστοιχία πιθανότατα μετέφερε πτητικούς υδρογονάνθρακες». Επιπλέον, σημειώνει ότι η χημική ανάλυση δειγμάτων από την περιοχή του ατυχήματος, τα υπολείμματα στα θύματα και τα κατεστραμμένα υλικά των υποδομών δείχνουν την παρουσία των χημικών ενώσεων βενζολίου, τολουολίου και ξυλολίου.

«Είναι πολύ πιθανό ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Λόγω της πρόσκρουσης που προκλήθηκε από τη σύγκρουση, αυτές οι ουσίες εκλύθηκαν από τα κοντέινερ που τα περιείχαν και έτσι σχηματίστηκε το νέφος ατμών που αναμίχθηκε αποτελεσματικά με τον αέρα και δημιούργησε την πύρινη σφαίρα» ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός ειδικός επιστήμονας προσθέτοντας ότι: «Η πυρόσφαιρα εξερράγη πλησίον της θέσεως των χημικών στην εμπορική αμαξοστοιχία και όπως φαίνεται στα βίντεο εξελίχθηκε από την πηγή της προς τα έξω. Η πυρόσφαιρα κάλυψε την περιοχή της επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκαλώντας σοβαρές βλάβες και θανατηφόρα ατυχήματα».

Η πυρόσφαιρα που δημιουργήθηκε διήρκεσε 9,6 δευτερόλεπτα, με την κορύφωσή της να διαρκεί 3 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ήταν εξαιρετικά υψηλές, με αποτέλεσμα 30 επιβάτες να απανθρακωθούν, ενώ ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Στις σορούς που δεν απανθρακώθηκαν, η αιτία του άμεσου θανάτου ήταν οι σοβαρές κακώσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές φυσικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν λόγω της σύγκρουσης των τρένων.

Ψήθηκε το αίμα των νεκρών

Επιπλέον, όσον αφορά τις απανθρακωμένες σορούς, ο θάνατος προήλθε από την άμεση επίδραση της φωτιάς. Οι ιατροδικαστικές περιγραφές των ευρημάτων δεν αφήνουν αμφιβολίες για την παρουσία υδρογονανθράκων, καθώς οι απανθρακωμένες σοροί παρουσίαζαν πλήρη αφυδάτωση, συρρίκνωση του όγκου του σώματος, αποξήρανση και συρρίκνωση του δέρματος και των υποκείμενων ιστών, διάρρηξη των κρανίων και διάνοιξη των αρθρώσεων. Ο θάνατος των 30 απανθρακωμένων θυμάτων προήλθε άμεσα από την πήξη των λευκωματοειδών ουσιών και το ψήσιμο του αίματος εντός των αγγείων, με αποτέλεσμα την ξαφνική παύση όλων των λειτουργιών του οργανισμού.

Οι σοκαριστικές αυτές αποκαλύψεις από την έρευνα του καθηγητή δικαιώνουν πλήρως την πλευρά των θυμάτων, οι οποίοι μιλούν μήνες για τα φορτία που κουβαλούσαν οι αμαξοστοιχίες και συντέλεσαν στον ολέθριο θάνατο τόσων ανθρώπων. Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει ό,τι μπορεί για να συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών και να εμποδίσει την διαλεύκανση της πλήρους αλήθειας και την δικαιοσύνη για τα θύματα.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις έρχονται μάλιστα την στιγμή που ο Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε λαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών, μία σχεδόν προκλητική κίνηση.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας