Ουκρανικοί πύραυλοι κτύπησαν την πόλη Λουχάνσκ–Πρώτη χρήση των βρετανικών Storm Shadow

6437

Επίθεση με πυραύλους πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής (12/5) οι Ουκρανοί στο Λουχάνσκ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πόλη χτυπήθηκε από δύο πυραύλους, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές κοντά στο σημείο των εκρήξεων.

Όπως αναφέρει ανταποκριτής του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη κοντά σε ένα από τα εργοστάσια. Στο σημείο βρίσκονται οι ρωσικές αρχές για να σβήσουν τη φωτιά.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί στοχοποίησαν αποθήκη καυσίμων/πετρελαίου στην πόλη. Παράλληλα η επίθεση έρχεται λίγα 24ωρα μετά την παραλαβή των πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβελείας, Storm Shadow.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι οι Ουκρανοί έκαναν χρήση των βρετανικών πυραύλων, καθώς το συγκεκριμένο σημείο είναι εκτός εμβέλειας των HIMARS. 

Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους και όχι εντός της Ρωσίας. Να τονίσουμε ωστόσο ότι οι Ουκρανοί θεωρούν ότι το Λουχάνσκ είναι ουκρανική περιφέρεια, παρόλο που προσαρτήστε από τη Ρωσία.

Να θυμίσουμε ότι μετά την παραλαβή των Storm Shadow από την Ουκρανία η Ρωσία είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την απάντησή της.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία αυτή πως «οι ένοπλες δυνάμεις μας θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας