Yπερσύγχρονα T-14Armata μπήκαν στο Ντονμπάς–Δυτική ανησυχία για ρωσική “επανάσταση” στα άρματα

2485

Με τα μάτια στραμμένα στο Ντονμπάς και στις επιδόσεις των Τ-14 Armata είναι η Δύση καθώς τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης μπήκαν στην ζώνη επιχειρήσεων στο Ντονμπάς.

Πρόκειται για μεγάλο στοίχημα και ρίσκο της Μόσχας: Aν τα Τ-14 Armata πετύχουν τότε θα τρέξει η μαζική παραγωγή τους. Αν χαθεί με “το καλημέρα” έστω και ένα Τ-14 από κτύπημα δυτικού αντιαρματικού πυραύλου, τότε η φήμη τους θα αμαυρωθεί και το πρόγραμμα θα πάει και άλλο πίσω.

Πάντως αν πετύχουν τότε θα προκαλέσουν επανάσταση στο πεδίο των αρμάτων μάχης καθώς οι τεχνολογίες που διαθέτουν είναι μοναδικές και επί της ουσίας δεν έχουν αντίπαλο στη Δύση.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, αρχικά τρία T-14 «Armata» θα επιχειρήσουν μαζί με άρματα μάχης Τ-90 σε συγκεκριμένο μέτωπο του Ντονμπάς. Τα Τ-90 που έχουν σταλεί μόλις βγήκαν από την παραγωγή. Είναι αντιληπτό, ότι η ρωσική ηγεσία σχεδιάζει επίθεση με πλήρη ισχύ πυρός.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Vladimir Solovyov επισκέφτηκε την πρώτη γραμμή στη ζώνη επιχειρήσεων του ρωσικού Στρατού στο Ντονμπάς. Μετά από αυτό, στις 24 Δεκεμβρίου, στο κανάλι του στο Telegram, δημοσίευσε ένα φωτορεπορτάζ, δίνοντας μερικές λεπτομέρειες από όσα είδε.

Ο Ρώσος τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παρουσιαστής είπε ότι είχε καταγράψει πλάνα από τον πρώτο συντονισμό μάχης των πληρωμάτων των αρμάτων μάχης T-14 Armata.

“Τα T-14 «Armata» βρίσκονται ήδη στη ζώνη επιχειρήσεων, τα πληρώματα υπόκεινται σε στρατιωτικό συντονισμό” τόνισε ο Solovyov.

Τί αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ για τα Τ-14 Armata

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, “τα Τ-14 «Armata» ετοιμάζονται για μάχες στη ζώνη επιχειρήσεων του ρωσικού Στρατού”.

Το «Armata» αναπτύχθηκε από το 2009 και μπήκε σε μαζική παραγωγή το 2021. Διαθέτει μη επανδρωμένο πυργίσκο.

Το άρμα μάχης έχει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι εξοπλισμένο με μια νέα γενιά του συγκροτήματος ενεργητικής προστασίας «afganit», ικανό να αναχαιτίζει αντιαρματικούς πυραύλους ενώ διαθέτει την πρώτη ηλεκτροδυναμική θωράκιση στον κόσμο γνωστή ως «Malakhit» με δυνατότητα αναχαίτισης αντιαρματικών πυραύλων πριν αυτά πλήξουν το άρμα μάχης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δυνατότητες  του Τ-14 Armata.

Πόσα T-14 «Armata» διαθέτει ο ρωσικός στρατός είναι άγνωστο, καθώς δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες ωστόσο, ο εκτιμώμενος αριθμός τους μπορεί να είναι περίπου 30 μονάδες”.

Δείτε τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρώσος δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας