Η κακοκαιρία σάρωσε την Ήπειρο. Προβλήματα και στην Κρήτη

916
κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στο νομό Άρτας, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν από χθες το πρωί πολλές περιοχές της χώρας.

Μέσα σε λίγες ώρες και μετά από την ένταση της καταιγίδας το Ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών.

Μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έδωσαν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με δεκάδες μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι προσπάθειες να δοθεί διέξοδος στα νερά και να δημιουργηθούν αναχώματα ώστε να αποφευχθούν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα εντονότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιόνιας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.

Προβλήματα και στην Κρήτη

Προβλήματα στην αεροπορική και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης προκάλεσαν την Κυριακή οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν το νησί.

Δεμένα στα λιμάνια παρέμεναν τα πλοία, καθηλωμένα και τα αεροπλάνα, αναμένοντας να κοπάσουν οι άνεμοι. Αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση Αθήνα-Ηράκλειο, δεν κατάφερε να προσγειωθεί κι ως εκ τούτου επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Η Πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου ειδοποιήθηκε για δέντρα που ξεριζώθηκαν ενώ στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Κνωσού δέντρο καταπλάκωσε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με τους άνδρες της να απομακρύνουν το δέντρο.

Η πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τις πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας