Τ.Ερντογάν: Ο δημοφιλέστερος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου-Από τους δημοφιλέστερους στη Γη

867
ερντογάν

Στον ετήσιο δείκτη δημοτικότητας των παγκόσμιων πολιτικών ηγετών του Gallup International, στο βαθμό που αυτός ο δείκτης διαθέτει αξιοπιστία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος σε δημοφιλία ηγέτης των μουσουλμάνων και ο πέμπτος πιο δημοφιλής ηγέτης στον κόσμο, συγκεντρώνοντας δημοτικότητα 30%.

Τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη ο Ρ.Τ.Ερντογάν εμφανίστηκε ως ο υπερασπιστής των σουνιτών μουσουλμάνων, κάτι που του έχει δώσει μεγάλη απήχηση στον μουσουλμανικό κόσμο, όπως μεγάλη απήχηση του έχει δώσει η υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Τα ποσοστά του είναι δυστυχώς ανησυχητικά καθώς όχι μόνο δεν δείχνουν έναν ηγέτη «απομονωμένο» αλλά έναν ηγέτη του οποίου η στάση και η ιδεολογία βρίσκει απήχηση από ένα πολύ μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Αντίθετα, η Ελλάδα, με την δορυφορική της πολιτική έναντι του Ισραήλ, χάνει συνεχώς έδαφος μέσα στον αραβομουσουλμανικό κόσμο, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανησυχητικό στις σημερινές περιστάσεις.

Επίσης ο δείκτης δημοτικότητας δείχνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ηγείται με ποσοστό 46%, ακολουθούμενη από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν με 40%, τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο 36%, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο 31% και τον Ερντογάν με 30%.

Το Gallup International End of the Year Survey (EoY) διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1977. Φέτος, πραγματοποιήθηκε σε 50 χώρες. Συνολικά διεξήχθησαν συνεντεύξεις σε συνολικά 50.261 άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας