Συνάντηση Λαφαζάνη – Σιζόπουλου (ΕΔΕΚ) για το Κυπριακό. Λαφαζάνης: Συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου για ανεξάρτητη πολυδιάστατη στρατηγική

1009
λαφαζάνη

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα και η Κύπρος να απαλλαγούν από την Αμερικανο-Γερμανο-Ισραηλινή επιτροπεία και εξάρτηση

Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) συναντήθηκε στα γραφεία της ΛΑ.Ε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Παν. Μαντάς μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε και οι Σαράντος Θεοδωρόπουλος και Διονύσης Φλαμιάτος μέλη του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού και ανέπτυξε τις θέσεις της ΕΔΕΚ για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε την αμέριστη στήριξη της ΛΑ.Ε στον αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη με την ειρηνική δημοκρατική συμβίωση ελληνοκύπριων και τουρκοκύπριων, χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις και χωρίς τις αποικιοκρατικές Βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στο νησί.
Παν. Λαφαζάνης και Μαρ. Σιζόπουλος συμφώνησαν να συνεχίσουν και να πυκνώσουν τις επαφές ανάμεσα στα δύο κόμματα στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση και της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
«Ο τριμερής πολιτικοστρατιωτικός και ενεργειακός άξονας Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ αποτελεί μια απολύτως ασύμφορη και επικίνδυνη εξέλιξη τόσο για την χώρα μας όσο και για την Κύπρο. Είναι τραγικό ότι, ιδιαίτερα σε ώρες κατά τις οποίες ΗΠΑ και Ισραήλ πυρπολούν την Μ. Ανατολή και ανοίγουν τις πύλες της Αβύσσου, ενώ τα γεράκια του Ισραήλ κλιμακώνουν την κατοχή, τις σφαγές και τους εποικισμούς σε βάρος των Παλαιστινίων, είναι τραγικό, λοιπόν, ότι σε τέτοιες ώρες Τσίπρας και Αναστασιάδης πραγματοποιούν περιχαρείς τριμερείς συναντήσεις με τον σφαγέα Νετανιάχου και μετατρέπουν, ερήμην των λαών τους, δύο χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, σε βαθείς στρατιωτικούς δορυφόρους και τυφλά όργανα στις πιο βρώμικες αμερικανοϊσραηλινές εμπρηστικές επιδιώξεις στην περιοχή μας.
Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν καμιά ανάγκη από την ανύπαρκτη, άλλωστε, στήριξη του Ισραήλ για την αξιοποίηση των ενεργειακών τους δυνατοτήτων. Αντίθετα το Ισραήλ έχει  ανάγκη την Αθήνα και την Λευκωσία, χωρίς τις οποίες, οι όποιες ενεργειακές του φιλοδοξίες θα μείνουν στα χαρτιά!
Αυτήν την ώρα Ελλάδα και Κύπρος χρειάζεται να χειραφετηθούν από την ευρωατλαντική κηδεμονία και την πρόσδεση στο Ισραήλ και να προχωρήσουν στον πιο βαθύ, οργανικό και ουσιαστικό πολιτικό συντονισμό ανάμεσα τους για να εφαρμόσουν μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη πολιτική άμυνας, ασφάλειας και διεθνών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.
Ένας συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου σε μια ανεξάρτητη και προοδευτική κατεύθυνση, ο οποίος προϋποθέτει δημοκρατική ανατροπή των παραδομένων και υποτελών πολιτικών κατεστημένων στην Αθήνα και την Λευκωσία, θα δώσει υπόσταση και μεγάλη δύναμη ανεξάρτητης παρέμβασης και διαπραγμάτευσης στις δύο χώρες για την δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, την απόκρουση απειλών σε βάρος τους και τη διαμόρφωση ενός νέου σκηνικού ειρήνης, σταθερότητας, διεθνούς νομιμότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας.
Σε μια συγκυρία όπου όλα τα δεδομένα στην περιοχή μας αλλάζουν ριζικά και φέρνουν στο προσκήνιο νέους συσχετισμούς σε βάρος των ΗΠΑ και του ευρωατλαντισμού, Ελλάδα και Κύπρος δεν μπορεί να συνεχίζουν, στο κλίμα παρωχημένων εποχών, να πορεύονται ως άβουλα εξαρτήματα των ΗΠΑ και της Γερμανικής ΕΕ και να γονατίζουν απέναντι στους σιωνιστές του Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα όλοι αυτοί υπονομεύουν κυνικότατα τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα μας».
sinantisi laf3 edek
sinantisi laf4 edeksinantisi laf4 edeksinantisi laf4 edeksinantisi laf4 edek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας