Κτηνοτρόφοι: Συλλαλητήριο στις 24 Μαϊου στην Θεσσαλονίκη

1136
κτηνοτρόφοι

Σε πρόσφατη συνεδρίαση των επιτροπών της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) στη Σίνδο της Θες/νίκης και αφού εκτίμησαν την κατάσταση με τις τιμές στο γάλα, αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους κινητοποιώντας τους κτηνοτρόφους, εντείνοντας τον αγώνα κατά των γαλακτοβιομηχανιών με σκοπό την επανάκαμψη των τιμών.
Ως πρώτη κοινή ενέργεια αποφάσισαν τη συνδιοργάνωση συλλαλητηρίου στις 24 του Μάη στη Θεσ/νίκη καλώντας όλους τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν.
Αποφάσισαν επίσης την κοινή στάση στη σύσκεψη της Παρασκευής στο υπουργείο για το θέμα της διεπαγγελματικής της φέτας με δύο προτάσεις εκατέρωθεν για 11μελές ή 9μελές συμβούλιο και την κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να προχωρήσει  με τη συμμετοχή όλων.Η ΠΕΚ έθεσε ταυτόχρονα και το θέμα της επαναξέτασης της Διεπαγγελματικής του κρέατος.
Επίσης αποφάσισαν τη δημιουργία τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της κτηνοτροφίας με στόχο μια ενιαία, εθνική κτηνοτροφική εκπροσώπηση διατηρώντας ταυτόχρονα η ΠΕΚ και ο ΣΕΚ την αυτοτέλειά τους ως δευτεροβάθμια όργανα.
Η ΠΕΚ και ο ΣΕΚ καλούν όλους τους κτηνοτρόφους στον αγώνα διότι ζούμε τις χειρότερες μέρες της τελευταίας εικοσαετίας και οι τοπικοί σύλλογοι σε συνεργασία με όλους να αποφασίσουν περιφερειακές ή τοπικές κινητοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας