Ρωσικός στρατός σε επιθετική διάταξη: Αδειάζει στρατόπεδα-ΗΠΑ καταστρέφουν υλικό πρεσβείας τους

1392

Ο ρωσικός Στρατός έλαβε “επιθετική διάταξη για μεγάλη επιχείρηση” σύμφωνα με αμερικανικές υπηρεσίες που ενημέρωσαν το Πεντάγωνο. To State Department έκανε λόγο για “δραματική επιτάχυνση συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων τις τελευταίες ώρες”.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως τα ρωσικά στρατόπεδα ξεκίνησαν να αδειάζουν και οι στρατιώτες προωθούνται σε θέσεις μάχης. Ταυτόχρονα, όλες οι μονάδες του ρωσικού πυροβολικού έχουν λάβει θέσεις επίθεσης στοχεύοντας την Ουκρανία.

Πρόκειται για σημαντική κίνηση που σημειώθηκε πριν λίγες ώρες και συνιστά το τελευταίο στάδιο λίγο πριν την εκδήλωση επίθεσης.

Οι Αμερικανοί παρατήρησαν επίσης πως τα ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα βάφονται με μια λευκή μπογιά για λόγους αναγνώρισης, προκειμένου να μην βομβαρδιστούν από την ρωσική Αεροπορία.

O Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως σύμφωνα με τις γαλλικές Υπηρεσίες “όλα τα ρωσικά στοιχεία έλαβαν επιθετική διάταξη για μεγάλη επίθεση”!

Δείτε βίντεο: Οι Ρώσοι μεταφέρουν Tοs-1 και Uragan

ΗΠΑ: “Kαταστρέψτε το υλικό της πρεσβείας”

Το State Department διέταξε την καταστροφή του εξοπλισμού υπολογιστών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο και την μεταφορά της πρεσβεία σας στο Λβιβ όπως είχε ενημερώσει εδώ και ημέρες το WarNews247.

Ως μέρος της διαδικασίας εκκένωσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την καταστροφή όλου του εξοπλισμού της Πρεσβείας όπως σταθμοί εργασίας, υπολογιστές, δίκτυα καθώς και αποσυναρμολόγηση του τηλεφωνικού συστήματος.

Σημαντικά αρχεία μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο και από εκεί στην Ουάσινγκτον.

“Βρισκόμαστε σε διαδικασία μετεγκατάστασης της Πρεσβείας μας από το Κίεβο στο Λβιβ λόγω της δραματικής επιτάχυνσης της συσσώρευσης δυνάμεων της Ρωσίας” ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Α. Μπλίνκεν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Πεντάγωνο που ανέφερε πως “η Ρωσία πρόσθεσε περισσότερες στρατιωτικές δυνατότητες γύρω από την Ουκρανία “ακόμη και τις τελευταίες 24-48 ώρες”.

Αδειάζουν τα ρωσικά Στρατόπεδα

Tα ρωσικά στρατόπεδα σε Soloti, Klintsy, Rechysta, Yelnya και Pogonovo έχουν αδειάσει!

Έχουν στηθεί τεράστια νοσοκομεία κοντά στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης Assipowitschy στην κεντρική Λευκορωσία, ικανό να δεχτεί χιλιάδες Ρώσους τραυματίες. Με βάση την εικόνα του κινητού νοσοκομείου εκστρατείας, οι Ρώσοι ετοιμάζουν έφοδο στο Κίεβο.

Επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα έχουν προσγειωθεί πολύ κοντά στα ουκρανικά σύνορα ενώ ακόμη 20 Mi-8/17 εντοπίστηκαν στην περιοχή Yaroslavl.

Η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία των φρουρών με άρματα μάχης Τ-80U εντοπίστηκε 30 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα

Η ελίτ των ρωσικών αρμάτων μάχης, η Μεραρχία Kantemirovskaya που διαθέτει 320 άρματα μάχης T-80U και 300 BMP-2 IFV βρίσκεται μόλις 15 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Δείτε εικόνες από τα ρωσικά νοσοκομεία

Image

Image

Επιφυλακή στον Ουκρανικό Στρατό

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού από σήμερα το πρωί.

Γίνονται ανακλήσεις αδειών ενώ καλούνται έφεδροι.

Πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις καταφθάνουν στις περιοχές Chernihiv, Sumy και Zhytomyr ενώ  μονάδες έχουν μεταφερθεί στις περιοχές της Οδησσού, Χερσώνας και Nikolaev.

Ταυτόχρονα, οι μονάδες ειδικών δυνάμεων KORD της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας, μαζί με τις δυνάμεις “TOR” και «Omega» της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής και έχουν αναλάβει την φύλαξη κρίσιμων εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.

Δείτε βίντεο με τις μετακινήσεις των ρωσικών δυνάμεων

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας