Ρωσία: Χτυπάμε μόνο στρατιωτικές υποδομές-Εισβολή μεγάλης κλίμακας-Τι υποστηρίζει η Ουκρανία

956

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από τότε οι εικόνες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικές.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού να «σφυροκοπούν» όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

Όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη που παρουσιάζει το in, στηριζόμενο στις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, το Κίεβο έχει δεχθεί επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που χτύπησαν το αεροδρόμιο και το στρατιωτικό αρχηγείο.

Στο Τσουχούιβ κοντά στο Χάρκοβο, βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα αγόρι.

Από το πρωί ακούγονταν εκρήξεις στη Μαριούπολη. Επίθεση έχουν δεχθεί ακόμα το Κραματόρσκ, το Μικολαΐβ, η Οδησσός και άλλες πόλεις.

Η εκτίμηση της Ουκρανίας για τις μάχες

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους 10 πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές».

«Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους 10 νεκρούς αμάχους» σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, εξήγησε.

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε ανακοίνωσε ότι «ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας». 

Τι υποστηρίζει ο ρωσικός στρατός

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταλάβει εδάφη από τον ουκρανικό στρατό, καθώς το Κίεβο είναι αντιμέτωπο με στρατιωτική εισβολή της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που μίλησε στη ρωσική τηλεόραση, οι αντάρτες προχώρησαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυτονομιστές «μάχονται και συγκρούονται με τον εχθρό» στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Κονατσένκοφ διαβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν στοχοθετεί τις ουκρανικές πόλεις, αλλά μόνο «τις στρατιωτικές υποδομές», τις εγκαταστάσεις αεράμυνας και τα στρατιωτικά αεροδρόμια» με «μεγάλης ακρίβειας όπλα».

«Ο άμαχος πληθυσμός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», τόνισε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το «κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

«Μπορώ να πω ότι αυτό θα τελειώσει γρήγορα», τόνισε ο Πουσίλιν, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι πόλεις και τα χωριά της περιοχής θα απελευθερωθούν σύντομα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας