Ρωσία: Παράνομη η χρήση της Λάρισας από τα αμερικανικά UAV

2451
ρωσία

Διαμαρτυρία ότι η χρήση του MQ-9 Reaper από την 110 ΠΜ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα αεροχήματα εισέρχονται σε εθνικούς εναέριους χώρους ξένων κρατών πρόκειται να καταθέσει η Ρωσία στην ελληνική κυβέρνηση.

Θεωρητικά τα MQ-9 Reaper επιχειρούν εντός του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου στα απώτερα νοτιοδυτικά όρια του FIR Αθηνών παρακολουθώντας… τα ψάρια κολυμπάνε στα ανοιχτά της Λιβύης γιατί τίποτε άλλο δεν υπάρχει να παρακολουθήσουν από αυτή την απόσταση.

Η ρωσική πλευρά υπενθυμίζει ότι «είναι παραβίαση διεθνών συνθηκών η παραχώρηση χρήσης μιας βάσης για την διενέργεια  παράνομων αποστολών όπως είναι η εισβολή σε εθνικό εναέριο χώρο τρίτου κράτους και σε αυτή την παρανομία είναι συνυπεύθυνη και η Αθήνα».

Βέβαια από ελληνικής πλευράς αυτό που είναι πιο σημαντικό ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζει η Μόσχα, είναι να εξυπηρετήσει πάση θυσία και με κάθε τίμημα τις ΗΠΑ και να ανταμειφθεί για την υπηρεσία της στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς στόχους της Ουάσιγκτον με πέντε φάσκελα και, άμα λάχει, με κανένα χαμένο ή γκρίζο βραχονησάκι!

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας