Πτολεμαΐδα: Συλλαλητήριο υπό καταρρακτώδη βροχή κατά απολιγνιτοποίησης-διάλυσης της ΔΕΗ

838
πτολεμαΐδα

Μήνυμα κατά της διάλυσης της ΔΕΗ και κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης έστειλαν οι φορείς και οι πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, υπό καταρρακτώδη βροχή.

Διοργανωτές ήταν η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, όπως και τα Επιμελητήρια, τα Εργατικά Κέντρα και οι κοινωνικοί φορείς.

«Ο σχεδιασμός για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων ως το 2028 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το «ανάθεμα» που θα πέσει πάνω στην περιοχή από την βίαιη απολιγνιτοποίηση, θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων της επιχείρησης αλλά και της κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο δήμαρχος της Πτολεμαΐδας Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό και άλλοι τοπικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φλώρινας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας