Πρόκληση στη Ρωσία-Αερογέφυρα μεταφοράς όπλων έστησε η Τουρκία!

766
Αερογέφυρα μεταφοράς όπλων

Τεράστια επιχείρηση μεταφοράς πολεμοφoδίων και οπλικών συστημάτων από την Τουρκία προς την Ουκρανία με ενδιάμεσο το Κατάρ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αερογέφυρα έχει στηθεί με αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών C-17A Globemaster III (A7-MAC & A7-MAM).

Eίναι τόσο μεγάλη η ποσότητα όπλων που απογειώθηκαν εσπευσμένα δύο αεροσκάφη C-17A Globemaster III με προορισμό το Κίεβο.

Μέσω Κατάρ η αερογέφυρα μεταφοράς όπλων

Συγκεκριμένα, η Αεροπορία του Κατάρ χρησιμοποιεί δύο C-17A Globemaster III (A7-MAC & A7-MAM)που κάνουν το δρομολόγιο Διεθνές Αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης προς Διεθνές Αεροδρόμιο Μπορίσπιλ Κιέβου.

Και το δύο αεροσκάφη αφίχθησαν στο Κίεβο από την Κωνσταντινούπολη.

Το τι μετέφεραν μάλλον είναι εύκολο να το υποθέσουμε. Τα αεροσκάφη αυτά χρησιμοποιούνται για στρατηγικές μεταφορές μεγάλου μεγέθους και βάρους φορτίων.

Πιθανότατα μεταφέρουν πολλά UAV Bayraktar TB2 και όχι μόνο. Ίσως και αντιαεροπορικά, πολεμοφόδια κτλ.

Την ίδια στιγμή την περιοχή σαρώνουν αεροσκάφη επιτήρησης από Βρετανία, ΗΠΑ με Global Hawk, Boeing RC-135.

Αναλυτές σημειώνουν πως υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις στο δυτικό μέτωπο του αυτοκινητόδρομου Bakhmutka στο Λουχάνσκ ενώ οι ουκρανικές ΕΔ βομβάρδισαν με UAV όχημα κοντά στο χωριό Leninskoye στο Νότο του Ντονέτσκ. Ίσως έχουμε την πρώτη χρήση των Bayraktar.

 

Ποιες δυνάμεις διαθέτει το Ντονμπάς

Ο Ουκρανός στρατιωτικός ειδικός Mikhail Zhirokhov αποκαλύπτει:

“Στις μάχες του 2014 και 2015 οι δυνάμεις του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ αιχμαλώτισαν πολεμικό υλικό το οποίο τώρα βρίσκεται στο οπλοστάσιο τους.

To Nτονέτσκ και το Λουχάνσκ έχουν χωριστεί σε δύο Σώματα Στρατού τα οποία αποτελούνται το καθένα από επτά μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, εννιά Τάγματα και τρία Συντάγματα.

Επίσης, το κάθε Σώμα Στρατού έχει δύο ξεχωριστά μηχανοκίνητα Τάγματα και μία Ταξιαρχία Πυροβολικού. Επιπλέον υπάρχουν Τάγματα ειδικών δυνάμεων σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Η συνολική δύναμη του Ντονέτσκ εκτιμάται περίπου σε 20.000 άνδρες και του Λουχάνσκ σε 15.000 άνδρες. Περίπου εκεί κυμαίνεται η δύναμη τους. Ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέβει και άλλο σε περίπτωση που καλέσουν εφεδρείες.

Συνολικά Ντονέτσκ και Λουχάνσκ έχουν 340 άρματα μάχης. Τα περισσότερα είναι Τ-64 και τα παραχώρησε η Ρωσία.

Επίσης, το Σώμα Στρατού του Ντονέτσκ έχει 100 αυτοκινούμενα πυροβόλα, 80 MLRS και 144 άλλες μονάδες πυροβολικού

Το Λουχάνσκ έχει 70 αυτοκινούμενα πυροβόλα, 70 MLRS και 100 άλλες μονάδες πυροβολικού με όλμους.

Πιστεύουμε ότι μπορούν να αντέξουν σε μία ουκρανική επίθεση αν λάβουμε υπόψιν και τα υπόλοιπα όπλα τους, τεθωρακισμένα και ελαφρύ οπλισμό..

“Το Κίεβο θα επιτεθεί κατά την διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν στην Κριμαία”

“Η Ουκρανία θα επιτεθεί κατά την διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν στην Κριμαία” αναφέρει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Yuri Kotenok .

“Υπολογίζουμε ότι σχεδιάζουν πολεμική πρόκληση στο Ντονμπάς στις 17-18 Μαρτίου για να συμπέσει με την επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία όπου θα εορταστεί η επέτειος ένωσης με την Ρωσία” αναφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας