Ιδού οι “προστάτες” μας: Γαλλία-Ιταλία δραπέτευσαν πανικόβλητες από το οικόπεδο 7

1527
γαλλία

Δεν πάει πολύς καιρός που η Άγκυρα, στέλνοντας πολεμικά πλοία, είχε αναγκάσει την κατατρομαγμένη ENI να απομακρύνει το γεωτρύπανο της από την Κυπριακή ΑΟΖ και να μην επιχειρήσει την προγραμματισμένη γεώτρηση στον στόχο “Σουπιά” του νόμιμου οικόπεδου 3 της Κύπρου.

Η ίδια φαρσοκωμωδία επαναλήφθηκε πρόσφατα. Μόνο που στο κάδρο, δίπλα στην Ιταλική ENI, φιγούραρε και η δήθεν μεγαλόσχημη γαλλική Total.

ENI και Total δραπέτευαν, σχεδόν, πανικόβλητες και με κωμικές και διάτρητες δικαιολογίες από την αναγγελθείσα γεώτρηση που εντός μηνός θα πραγματοποιούσαν στο νόμιμο οικόπεδο 7, της Κυπριακής ΑΟΖ, κάτω από τις απειλές της Τουρκίας και των κανονιοφόρων της.

Ας μην αυταπατώμεθα. Μπροστά στον “σουλτάνο” Ερντογάν δεν προσκύνησαν απλώς δύο μεγάλες εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων. Στην πραγματικότητα οπισθοχώρησαν και προσκύνησαν από κοινού Ιταλία και Γαλλία. Και καλά η πρώτη, ήταν αναμενόμενη η οσφυοκαμψία της. Με την Γαλλία του Macron, όμως, τι συνέβη; Που πήγαν οι παλληκαρισμοί, οι φοβέρες και η κρίση μεγαλείου του Γάλλου Προέδρου; Όλος ο γαλλικός “τσαμπουκάς” εξαντλήθηκε, μέχρι ο Κυρ. Μητσοτάκης να σπεύσει να ανταποδώσει την ανύπαρκτη “προστασία” με την παραγγελία δύο πανάκριβων Γαλλικών φρεγατών!!!

Η ταπεινωτική φυγή Ιταλίας-Γαλλίας  από το οικόπεδο επτά και με δεδομένη την “φιλοτουρκική” στάση της Γερμανίας, προεξοφλεί και τον ναρκοθετημένο ρόλο των Βρυξελλών και της Ε.Ε.

Ούτε η Κύπρος ούτε η Ελλάδα δεν μπορούν, πέρα από ωραία λόγια και αυτά μισά, να περιμένουν τίποτα άλλο από τις διπλοπρόσωπες Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα είναι μέλος της φυλακής του ευρωμάρκου και της Ε.Ε ως μισοαποικία προς καταλήστευση των Βρυξελλών και ως γερμανικό πειραματόζωο και όχι για να υπάρχει απέναντι της σεβασμός και αλληλεγγύη.

Ας μην έχουμε αμφιβολία ότι το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τις ΗΠΑ. Στην κρίσιμη ώρα η Ελλάδα και η Κύπρος, αφού θα έχουν δώσει  γη και ύδωρ στην Ουάσιγκτον και τους πολιτικοστρατιωτικούς σχεδιασμούς της στην περιοχή, θα εγκαταλειφθούν  στο έλεος του “Αττίλα” με πολύ χειρότερο τρόπο απ’ ότι γίνεται και τώρα και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε.

Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να το πάρουν απόφαση. Χρειάζεται να συντονιστούν στενά μεταξύ τους και να σχεδιάσουν από κοινού μία αποφασιστική, τολμηρή και ριζοσπαστική στρατηγική για την ασφάλεια τους, η οποία πρώτα θα στηρίζεται στις δικές τους δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό Ελλάδα και Κύπρος χρειάζεται να αναπροσανατολίσουν εδώ και τώρα τις διεθνείς πολιτικές και αμυντικές τους σχέσεις σε πραγματικά πολυδιάστατη κατεύθυνση, με πρώτο και κύριο ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς την Ρωσία για την αναβάθμιση των σχέσεων μαζί της.

Η Ρωσία αποτελεί πλέον το κλειδί για να ανατραπούν μοιραίες εξελίξεις στην περιοχή και είναι φρικτή τραγωδία ότι Αθήνα και Λευκωσία, ασύγγνωστες και προσκυνημένες, σύρονται σε ένα παγιδευτικό και γελοίο νεοψυχροπολεμικό  αντιρωσικό προσανατολισμό, θανατηφόρο για την ίδια την υπόστασή μας.

Και όμως αντί στην Αθήνα να έχουν ως πρώτο θέμα ενδιαφέροντος τα σύννεφα στον περίγυρο, που γίνονται όλο και πιο σκοτεινά σε βάρος μας, τα κατεστημένα κέντρα τσακώνονται στη Βουλή χωρίς ουσία, δίνοντας μεταξύ τους κωμικοτραγικές μάχες χαρακωμάτων και επαρχιώτικης μικροεξουσίας.

Ανατροπή τώρα, πριν ο προσκυνημένος και εκτός τόπου και χρόνου για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας και τον κόσμο, κατεστημένος πολιτικός κόσμος και τα εγχώρια ολιγαρχικά κέντρα “ξαναπροδώσουν” φρικτά την Κύπρο και την Ελλάδα. Και τώρα θα είναι η χαριστική βολή!

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας