Παρίσι: Λαφαζάνης-Γούλας-Κοζαδίνος-Κουβελάκης στη μεγάλη συγκέντρωση CGT-“Κίτρινων Γιλέκων”

2152
λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Βαγγέλης Γούλας, ο Μανώλης Κοζαδίνος και ο Στάθης Κουβελάκης βρέθηκαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία της CGT και των “Κίτρινων Γιλέκων” στο κέντρο του Παρισιού μαζί με την αντιπροσωπεία της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Ως γνωστόν σήμερα στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πανεργατική απεργία ενάντια στη λιτότητα και τον βάρβαρο αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν.

Τόσο η συγκέντρωση, όσο και η πορεία ήταν πράγματι εντυπωσιακές και συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ήταν από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια, πράγμα που δείχνει όχι μόνο τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης του Μακρόν και της πολιτικής του, αλλά και την αναζωογόνηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη Γαλλία.

Αυτή η μίξη εργατικού κινήματος και “κίτρινων γιλέκων” δίνει έναν εκρηκτικό και πρωτότυπο χαρακτήρα στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις και αναδεικνύει τη δυνατότητα μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε όλη τη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους πάνω από 300 χιλιάδες εργαζόμενοι σε 200 γαλλικές πόλεις, ενώ στο Παρίσι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις πολλές δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και “κίτρινων γιλέκων”.

Να σημειώσουμε, ότι το γαλλικό παράδειγμα έχει αρχίσει να βρίσκει μιμητές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ τη σειρά καλείται να πάρει και η Ελλάδα, με τον κόσμο της εργασίας και τον ελληνικό λαό να σπάσει ένα σικέ ξεπεσμένο κατεστημένο πολιτικό παιχνίδι, το οποίο αναπαράγει ως κακέκτυπο και φαρσοκωμωδία τον παλιό δικομματισμό.

λαφαζάνης
nor
nor
rptnb
nor
nor
nor
nor
nor
nor
nor

nor

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας