Παν.Λαφαζάνης: Οι διαδηλωτές μετέτρεψαν την Ελληνογερμανική Συνέλευση από φιέστα σε φιάσκο

2015
λαφαζάνης

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, έδωσε σήμερα Παρασκευή (02/11) συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης και μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

“Η δήλωση Μπάρτλε, του Γερμανού υπουργού Γκαουλάιτερ επί της Ελλάδας, ότι δεν υπήρξε άλλη κυβέρνηση τόσο πρόθυμη όσο η σημερινή, για τη στήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αποκαλύπτει ότι Τσίπρας και Δούρου, με την τελευταία συνδιοικούσα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ότι είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι της γερμανικής νεοαποικιοποίσης της χώρας. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση δεν έχει στόχο την αμοιβαία επωφελή ελληνογερμανική συνεργασία, αλλά τον γερμανικό έλεγχο της οικονομίας, ειδικότερα στους τομείς των απορριμμάτων, του τουρισμού, της εκπαίδευσης κ.ά., και την πολιτική κηδεμονία στην Ελλάδα. Με τις κινητοποιήσεις μας την Πέμπτη (01/11) μέχρι αργά το βράδυ, χαλάσαμε την φιέστα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Χερσόνησο και από φιέστα, εξελίχθηκε σε ένα πολύ μεγάλο φιάσκο.

Είναι ντροπή ότι δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών να διαβάσει το ομόφωνο ψήφισμα της συγκέντρωσής μας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση. Είναι ντροπή ότι βγήκε από την αίθουσα για να μας συναντήσει, ως υπερκυβερνήτης της χώρας, ο Γερμανός πρέσβης, αν και δεν ζητήσαμε συνάντηση μαζί του. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές, έμφοβες και ένοχες κρυβόντουσαν.

Η κυρία Δούρου το ‘σκασε, ενώ κρυβόταν ο εκπρόσωπός της στη Συνέλευση, κύριος Τσολακίδης. Κρυβόταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κύριος Αρναουτάκης, ο οποίος κάτι ψέλλισε, μέσα στη Συνέλευση, για αποζημιώσεις, ενώ με την παρουσία του στη Συνέλευση, νομιμοποιούσε όχι μόνο το καταχώνιασμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και τη νέα γερμανική κατοχή της χώρας. Κρυβόταν, επίσης, ο Προέδρος της ΚΕΔΕ κύριος Πατούλης.

Δυστυχώς, η χώρα έχει γεμίσει με εκπροσώπους πολιτικούς υπαλλήλους των Γερμανών, με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, οι οποίοι μπορεί να τσακώνονται για την καρέκλα, αλλά στηρίζουν από κοινού την γερμανική νεοαποικιοποίηση.

Στη συνέχεια, ο Παν. Λαφαζάνης προέβη σε οκτώ προτάσεις επί μεγάλων πολιτικοοικονομικοκοινωνικών θεμάτων της χώρας και συγκεκριμένα:

ΠΡΩΤΟΝ. Ζήτησε να μην περικοπούν όχι μόνο οι παλιές, αλλά και οι καινούργιες συντάξεις και απαίτησε όλες οι συντάξεις να ενισχυθούν και να φτάσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα. Ειδικότερα, ζήτησε την άμεση εφαρμογή όλων των σχετικών δικαστικών αποφάσεων, που δικαιώνουν συνταξιούχους.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Ζήτησε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 750 ευρώ και να θεσμοθετηθούν άμεσα οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΤΡΙΤΟΝ. Απαίτησε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, ενώ πρόταση της ΛΑ.Ε είναι η διευρυμένη σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Απαίτησε να σταματήσουν αμέσως οι αποκοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να υπάρξουν, επίσης, ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση των λογαριασμών, με μακρές περιόδους χάριτος για τα φτωχά κι ανήμπορα νοικοκυριά.

ΠΕΜΠΤΟΝ. Να μειωθεί άμεσα και δραστικά ο ΦΠΑ, με στόχο να μηδενίσει στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενώ ο ανώτατος συντελεστής ΦΠΑ να είναι μονοψήφιος, με ταυτόχρονη αυτεπάγγελτη δίωξη και αυστηρότατες ποινές μη απόδοσής του.

ΕΚΤΟΝ. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αθρόες κατασχέσεις από το Δημόσιο, τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, αγροτικών επιδοτήσεων κ.λπ., για τα μικρομεσαία εισοδήματα και ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΕΒΔΟΜΟΝ. Να ανακουφιστούν φορολογικά οι μισθωτοί, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αγρότες. Να ληφθούν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

ΟΓΔΟΟΝ. Να υπάρξει σχέδιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της χώρας.

Είναι τραγικό ότι τέτοια και άλλα παρεμφερή μέτρα που περιέχονται στο πρόγραμμα της ΛΑ.Ε, είναι στον αντίποδα των κυβερνητικών επιλογών και προϋποθέτουν την ανάπτυξη μεγάλων κινημάτων για την υλοποίησή τους και μια δημοκρατική ανατροπή για την χώρα.

1 σχόλιο

  1. Αγαπητές Συμπατριώτισσες και
    Αγαπητοι Συμπατριώτες,

    Γιάννης Μακρυγιάννης

    “…αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια,
    λευτερώθη με άρματα και θυσίες…”,
    και οι Γερμανοι δεν φυγαν απο την Ελλαδα
    το 1944, τους εδιωξε η Ελληνικη αντισταση
    και μας τους φεραν πισω οι συμαχοι και οι
    προδοτες

    *Δρ Δημοσθενης Κωνσταντατος που
    γλυτωσε τοθς βομβαρδισμους και την πεινα
    της κατοχης των Γερμανων στο Αργοστολι…

    Greenwich CT USA
    ===========================

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας