Παγκόσμια πολιτιστική τραγωδία: Κάψανε τις Μυκήνες και “δεν έγινε τίποτα”!

1247
μυκήνες

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά διεθνώς οι εικόνες των μαυρισμένων μνημείων και του απανθρακωμένου τοπίου των Μυκηνών τις οποίες η πολιτεία δεν μπόρεσε στο ελάχιστο να προστατεύσει, φέροντας πελώριες και διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες, τη στιγμή, μάλιστα, που εντός του αρχαιολογικού χώρου βρίσκονταν πολυάριθμοι επισκέπτες.

Φριχτό γεγονός ήταν οι αλαζονικές δικαιολογίες που επιστράτευσε η υπουργός Πολιτισμού στην άθλια προσπάθεια της να εξωραΐσει την κατάσταση και να υποστηρίξει ότι “δεν έγινε και τίποτε“! Την κ. Λίνα Μενδώνη δεν διαψεύδουν μόνο οι θλιβερές φωτογραφικές εικόνες με τα μαυρισμένα μνημεία και τον καμένο χώρο εντός των τειχών των Μυκηνών και στον  περιβάλλοντα χώρο, που έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο αλλά και η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την πρώτη εκτίμηση των συνεπειών της φωτιάς, η οποία αναφέρει αυτολεξεί:

Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, ο άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών“.

Τελικά, αν προσθέσουμε και τις κατάμαυρες εικόνες στον Ναό και τους θολωτούς τάφους των Μυκηνών, το ερώτημα είναι, τι απέμεινε, τελικά, από τις Μυκήνες που ξέραμε και θαυμάζαμε.

Αποτελεί ντροπή ότι το μετά το πάθημα της Αρχαίας Ολυμπίας το 2007, δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την ειδική προστασία των ιστορικών αρχαιολογικών μας χώρων και μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σημασίας.

Είναι απορίας άξιον ότι ακόμα είναι στη θέση της η υπουργός Πολιτισμού και οι αρμόδιοι υπουργοί για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την πολιτική προστασία, όπως απορίας αξίον είναι ότι διατηρούν πολιτικές και κοινοβουλευτικές θέσεις και όσοι είχαν ανάλογες πολιτικές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με τούτα και με τα άλλα η Ελλάδα βαδίζει ανεμπόδιστη στον όλεθρο! Είναι και αυτό μια επιλογή!

 

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας