«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»

8191
κόμματα

Θυμάστε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν;
Τον μεγάλο παραμυθά που με τα παραμύθια του μεγαλώσαμε…
Σίγουρα τον θυμάστε…
Τα παραμύθια του έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα γενεών και γενεών.
Χαρακτηρίζονταν από το δημοκρατικό στοιχείο και οι κυριότεροι ήρωες είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία.
Ο Άντερσεν μεταξύ των πολλών παραμυθιών που είχε γράψει, έγραψε και το γνωστό σε όλους μας: “Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα“.
Είναι το παραμύθι που έχω θυμηθεί πολλές φορές στα χρόνια της κρίσης και του βομβαρδισμού παραπληροφόρησης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και που θυμήθηκα και τώρα ακούγοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά την “αξιολόγηση“.
Στο παραμύθι, υπάρχει ένας βασιλιάς ο οποίος θέλοντας να εντυπωσιάσει τους υπηκόους του με τα πλούσια ρούχα του, ήθελε να έχει καινούρια φορεσιά κάθε μέρα.
Ο ράφτης του, ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και ήταν και απατεώνας, τον είχε πείσει ότι φορούσε καινούρια ρούχα κάθε μέρα, τα οποία όμως… δεν υπήρχαν!
Ο ράφτης έλεγε ψέμματα, ο βασιλιάς θεωρώντας ότι υπάρχει μία πραγματικότητα η οποία δεν αντιλαμβάνεται, εξέφραζε τον θαυμασμό του για τα ρούχα και πήγαινε στις επίσημες παρελάσεις γυμνός.
Οι υπήκοοι, οι οποίοι φοβούνταν να πούνε ελεύθερα την γνώμη τους, θαύμαζαν δυνατά τα ρούχα του βασιλιά, τα οποία… δεν υπήρχαν!
Κι αυτό συνεχιζόταν για καιρό.
Ώσπου μία ημέρα, σε μία παρέλαση, ένα μικρό παιδί, αθώο και χωρίς φόβο, φώναξε δυνατά: “Μα ο βασιλιάς είναι γυμνός!“, σπάζοντας το κλίμα της ψεύτικης πραγματικότητας.
Μετά από αυτό όλοι απενοχοποιήθηκαν κι άρχισαν να φωνάζουν ότι ο βασιλιάς όντως είναι γυμνός
Το ίδιο γίνεται και στη χώρα μας…
Τα κανάλια προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μνημόνιο είναι ο μοναδικός δρόμος και μέσω αυτού θα φτάσουμε στην ανάπτυξη και στην ευημερία.
Η Κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερη από τον βασιλιά διότι ξέρει πολύ καλά ότι λένε ψέμματα αλλά προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες για το αντίθετο..
Και οι πολίτες σε σύγχυση, παρακολουθούν τα αφηγήματα που δεν αντέχουν σε καμία απολύτως λογική.
Το αφήγημα που δεν αντέχει σε καμία κριτική, είναι ότι με τα μνημόνια, βγαίνουμε από τα μνημόνια, με την παραπέρα ύφεση θα έχουμε ανάπτυξη και λοιπά οξύμωρα σχήματα
Τι περιμένουμε;;;;
Το παιδάκι!
Στην δική μας περίπτωση το παιδάκι μπορεί να είναι μόνο η ριζοσπαστική Αριστερά.
Μπορεί να φωνάξει και να ακουστεί.
Ή τουλάχιστον να ταρακουνήσει την κοινωνία για να βγει από την ραστώνη της, φωνάζοντας:
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ λοιπόν! Ο Βασιλιάς είναι γυμνός…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας