Οργή Ρωσίας κατά Ισραήλ: Είστε υπεύθυνοι για την κατάρριψη του αεροσκάφους

1785
Ισραήλ

Η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε επίσημα στο Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε, η οποία οδήγησε στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 κοντά στις ακτές της Συρίας.

Η Ρωσία επιρρίπτει την ευθύνη για την απώλεια των ζωών του πληρώματος του αεροσκάφους στην ισραηλινή πλευρά. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μίλησε στο τηλέφωνο με τον Ισραηλινό ομόλογό του Avigdor Lieberman για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Του μετέφερε τη θέση της Μόσχας για το περιστατικό, για το οποίο κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό. Όπως ανέφερε χρησιμοποίησαν ως προστασία το ρωσικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από την αεροπορική άμυνα της Συρίας που ανταποκρινόταν εκείνη τη στιγμή στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ο Σόιγκου επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν ειδοποίησε τη Ρωσία για την επικείμενη επίθεση, έτσι ώστε να μπορέσει η Ρωσία να μετακινήσει το Il-20 εγκαίρως. Αντ ‘αυτού, η προειδοποίηση ήρθε ένα λεπτό πριν απογειωθούν τα ισραηλινά F-16.

Η ευθύνη για την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους και οι θάνατοι των μελών του πληρώματός του βρίσκονται ακριβώς στην ισραηλινή πλευρά“, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού δεν ήταν σύμφωνες με το πνεύμα της ρωσο-ισραηλινής συνεργασίας, έτσι διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε“.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν το μεγαλύτερο ρωσικό αεροπλάνο ως κάλυψη κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε στόχους στη Συρία. Το υπουργείο είπε ότι οι Ισραηλινοί πρέπει να γνώριζαν ότι θέτουν το ρωσικό αεροπλάνο σε κίνδυνο, αλλά ούτε άλλαξαν το σχέδιο μάχης ούτε έδωσαν έγκαιρα προειδοποίηση στους Ρώσους για να μετακινήσουν το Il-20 σε ασφαλή περιοχή. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το περιστατικό μέχρι στιγμής.

1 σχόλιο

  1. Δεν υπαρχει καμια οργη. Απλα προσπαθουν να ριξουν σταχτη στα ματια του ρωσικου λαου για να μην ξεσπασει καμια επανασταση.Το ρωσικο διαδικτυο….βραζει.Μετα τον ….οργιλο Shoigu (για τον οποιο εχει ειπωθει, οτι η κορη του που ειναι φοιτητρια στην Δυσι ειναι ιδιοκτητρια εταιρειας με μετοχικο κεφαλαιο 90 εκ. δολλαρια) βγηκε ο Πουτιν και επιβεβαιωσε οτι το ρωσικο αεροπλανο δεν καταριφθηκε απο ισραηλινα πυρα.Αφου πρωτα, αλαφιασμενος και ανησυχος (sic) τον πηρε τηλεφωνο ο Νετανιαχου να του το επιβεβαιωσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας