Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια εξωθούν σε συγκρούσεις Κούρδους και Άραβες πρόσφυγες

2001
μόρια

Καζάνι που βράζει είναι για μια ακόμα φορά η Λέσβος, μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με φυλετική διάσταση, μεταξύ Αράβων και Κούρδων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, κάτω από το βάρος και την αφόρητη πίεση των άθλιων συνθηκών ζωής και της παντελής έλλειψης προοπτικής λόγω των ξενοφοβικών επιλογών της ΕΕ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης,  ξέσπασαν γενικευμένα επεισόδια μεταξύ αράβων και κούρδων προσφύγων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο επτά άτομα.

Τα γεγονότα αυτά, οδήγησαν εκατοντάδες Κούρδους να φύγουν από το ΚΥΤ και να αναζητήσουν επιβίωση σε άλλες δομές.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, την πύλη της Μόριας πέρασαν περίπου 300 άτομα, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν βρει ήδη στέγη σε άλλες δομές του νησιού.

Μάλιστα, στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει φραγμό για να αποτρέψουν την είσοδό τους στην πόλη.

Διάψευση για νεκρούς

Αμέσως μετά τα επεισόδια της Παρασκευής, υπήρξε η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, γεγονός που διαψεύδεται από τις Αρχές, χωρίς, όμως, οι διαψεύσεις να καθησυχάζουν τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη των δομών, ίσως αυτό να ήταν που έκανε τους Κούρδους να αποχωρήσουν από τη Μόρια.

Κανονικά η κυκλοφορία

Από την κίνηση των κούρδων προσφύγων επηρεάστηκαν και οι μετακινήσεις στο νησί, καθώς είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Θερμής.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης, ωστόσο πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας