Διαμαρτυρία εργολαβικών εργαζομένων των δομών Υγείας

1732
Διαμαρτυρία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στις δομές Υγείας.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για το νέο καθεστώς εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση και η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, εξωθεί στην απεργία 8.000 απασχολούμενους.

Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι έστησαν ένα τραπεζάκι όπου μαγειρεύουν φασολάδα, ενώ απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου με συρματόπλεγμα.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε, δείχνοντας την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στις δομές Υγείας και αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον συντονιστή της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Στάθη Λεουτσάκο και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Τάσο Μαυρόπουλο.
Ο Στάθης Λεουτσάκος χαιρέτησε την συγκέντρωση των εργαζομένων και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της ΛΑ.Ε., στον αγώνα που δίνουν για μόνιμη και σταθερή εργασία ενάντια στις απολύσεις και στα σκλαβοπάζαρα.
Επίσης, οι Σ. Λεουτσάκος και Τ. Μαυρόπουλος τόνισαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί την επιστροφή των εργολάβων χρησιμοποιώντας σαν «τυράκι» ότι μετά το τέλος των ατομικών συμβάσεων θα προχωρήσει σε νέες εργολαβίες και στους διαγωνισμούς θα μπορούν να πάρουν μέρος και επιχειρήσεις που θα συστήσουν οι εργαζόμενοι (ΚΟΙΝΣΕΠ). Η ΛΑ.Ε., υπογράμμισαν οι Σ. Λεουτσάκος και Τ. Μαυρόπουλος, τάσσεται υπέρ της υπογραφής -εδώ και τώρα- συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου στην φύλαξη, την καθαριότητα την εστίαση.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας