Γαλλία: Συνδικάτα εργαζομένων μπλοκάρουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις αντιστεκόμενα στην εργασιακή κατεδάφιση Μακρόν

1744
πετρελαϊκές

Γάλλοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι παρεμπόδισαν την Δευτέρα την πρόσβαση σε αρκετές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις διαμαρτυρόμενοι κατά της απορρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας.

Στη νότια Γαλλία, ομάδες εργαζόμενων διαδηλωτών έστησαν μπλόκο μπροστά από το διυλιστήριο La Mede της Total, ενώ στη δυτική Γαλλία αποκλείστηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κοντά στο Μπορντό και την παραθαλάσσια πόλη Λα Ροσέλ. Μέλη των συνδικάτων δυσχέραιναν την κίνηση των οχημάτων, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα, σε αυτοκινητοδρόμους κοντά στο Παρίσι και τη βόρεια Γαλλία.

«Είμαστε αποφασισμένοι. Θα μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν κι άλλοι αποκλεισμοί αλλού, ίσως αυτό να κάνει τον κ. Μακρόν να υποχωρήσει», δήλωσε ο Πασκάλ Φαβρ, στέλεχος του συνδικάτου Force Ouvriere στο Reuters.

Σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις εργατικές αντιστάσεις, η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανέπτυξε αστυνομικές δυνάμεις σε πολλές εγκαταστάσεις, για να διασφαλιστεί ότι οι διαδηλωτές δεν θα αποκλείσουν την πρόσβαση σε αυτές.

Η εργασιακή κατεδάφιση αναμένεται να αρχίσει να γίνεται πράξη τις επόμενες ημέρες αφού ο Μακρόν υπέγραψε πέντε διατάγματα την Παρασκευή 22/9, στην πρώτη μεγάλη αντεργατική αντιμεταρρύθμιση από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Μάιο.

Η αλλαγή σε αντεργατική κατεύθυνση του εργασιακού κώδικα διευκολύνει και κάνει πιο φτηνές για τους εργοδότες τις απολύσεις και ευνοεί τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας έναντι των κλαδικών και καθώς επίσης προωθεί τις ατομικές συμβάσεις εργασίας έναντι των συλλογικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας