Γαλλία: Η Αριστερά απέρριψε πρόταση της Ινταλγκό για κοινό προεδρικό υποψήφιο

650
Γαλλία: Η Αριστερά απέρριψε πρόταση

Τον Απρίλιο οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

Οι επίδοξοι υποψήφιοι της γαλλικής αριστεράς απέρριψαν σήμερα την έκκληση της υποψήφιας του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό να συσπειρωθούν πίσω από έναν υποψήφιο, κάτι που προκαλεί διάσπαση στην αριστερά, δίνοντάς της λιγοστές πιθανότητες να κερδίσει στις εκλογές του Απριλίου.

Η Ινταλγκό, η οποία είναι επίσης δήμαρχος του Παρισιού, είχε προειδοποιήσει μια ημέρα νωρίτερα ότι αν η αριστερά δεν συσπειρωθεί “δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει στη χώρα μας”. Οι αντίπαλοί της αντιτείνουν ότι επιχειρεί να αναζωογονήσει μια αποδυναμωμένη εκστρατεία και απέρριψαν την πρότασή της για διεξαγωγή προκριματικών εκλογών ώστε να επιλεγεί ένας υποψήφιος της αριστεράς.

“Η Αν Ινταλγκό έχει αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η υποψηφιότητά της, την δυσκολία που αντιμετωπίζει στο να προωθήσει τις ιδέες της…και θέλει να βγει από το αδέξοδο με μια έκπληξη”, είπε ο υποψήφιος των Πρασίνων Γιανίκ Ζαντό, απορρίπτοντας την ιδέα.

Τι δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Ινταλγκό στην πρόθεση ψήφου περίπου 5% τοποθετώντας την μετά τον Γιανίκ Ζαντό και τον αριστερό Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Ο κομμουνιστής διεκδικητής Φαμπιέν Ρουσέλ επίσης απέρριψε την πρόταση της Ινταλγκό, όπως και οι στενοί πολιτικοί σύμμαχοι του Μελανσόν.

Οι κακές αποδόσεις των αριστερών διεκδικητών στις δημοσκοπήσεις αντανακλούν την ροπή προς τα δεξιά που καταγράφει τα τελευταία χρόνια η χώρα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πρώτος στην κούρσα για τις προεδρικές έρχεται ο σημερινός πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ένας κεντρώος πολιτικός με κλίνουσα προς τα δεξιά κοινωνική πολιτική στην προσπάθειά του να προσελκύσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους σε μια περίοδο που η μετανάστευση, η ασφάλεια, η εθνική ταυτότητα και η εργασιακή ανασφάλεια απασχολούν το μυαλό των ψηφοφόρων.

Δύο υποψήφιοι της ακροδεξιάς συγκεντρώνουν από κοινού το 35% της πρόθεσης ψήφου και η δημοτικότητα της Βαλερί Πεκρές, του προσώπου που επέλεξαν οι συντηρητικοί ” Ρεπουμπλικανοί”, σημείωσε άλμα μετά την σχετική ανακοίνωση το περασμένο σαββατοκύριακο. Οι τέσσερις αυτοί καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις δημοσκοπήσεις. Μόνο δύο υποψήφιοι περνούν στον δεύτερο γύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας