Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά

1129
βαγενά

Αναβολή, για την Πέμπτη 22 Νοέμβρη και ώρα 9πμ., πήρε η δίκη των αγωνιζόμενων συνδικαλιστών και μελών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων ΟΑΕΕ και μελών του ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ, Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά, που σύρθηκαν σε δίκη -με τη διαδικασία του Αυτοφώρου- επειδή μάχονται κατά της απαξίωσης του ΕΦΚΑ και της υποστελέχωσής του, μέσα από τις πολυήμερες καταλήψεις που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι. Οι δύο συνδικαλιστές συνελήφθησαν, χθες, κατά τη διάρκεια περιφρούρησης της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε «αγανακτισμένη» πολίτης.

Σήμερα, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τον ΟΑΕΕ, καθώς και πολλά μέλη του ΜΕΤΑ, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δύο αγωνιστές. Να σημειωθεί πως ο Χρήστος Βαγενάς είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΜΕΤΑ.

Το ΜΕΤΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΟΚΠ, ο ΠΣΕ-ΟΑΕΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κτλ., αλλά και Σωματεία από τον ιδιωτικό τομέα, όπως η ΠΕΝΕΝ, έχουν καταδικάσει τη σύλληψη των δύο αγωνιστών, σημειώνοντας πως πρόκειται για ποινικοποίηση των αγώνων και ένταση του αυταρχισμού της κυβέρνησης, που δεν πρόκειται να περάσουν. Έχουν απαιτήσει, δε, την παύση της δίωξης των συνδικαλιστών.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια παραβρέθηκε ο γραμματέας της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης και τα μέλη της ΠΓ της ΛΑ.Ε Στάθης Λεουτσάκος, Δημήτρης Κοντός και Μαρία Μπόλαρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας