Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία πήρε τον έλεγχο της Βουλής

924
Βίαια επεισόδια εντός του κτιρίου

Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να είναι έκρυθμη, καθώς αργά το βράδυ (τοπική ώρα), η αστυνομία εισέβαλε με δακρυγόνα στο – υπό κατάληψη – κτίριο της Βουλής.

Χιλιάδες διαδηλωτές, εισέβαλαν στη Βουλή την Δευτέρα και αφού κατέστρεψαν πορτραίτα υπουργών και γέμισαν συνθήματα υπέρ της Δημοκρατίας στους τοίχους, έκαναν κατάληψη στον χώρο. Το πλήθος ήταν τόσο μεγάλο που η αστυνομία δεν κατάφερε να το συγκρατήσει, με αποτέλεσμα να μπουν μέσα μετά από μάχες ωρών, γεγονός που η κυβέρνηση καταδίκασε.

Με αυτοσχέδιες ασπίδες έσπασαν τις κεντρικές πόρτες και μπήκαν μέσα στο κτίριο, όπου και βρίσκονταν για ώρες. Ωστόσο, η αστυνομία αποφάσισε να κινηθεί και με ακραία βία, όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, μπήκε μέσα με σκοπό να ανακτήσει τον έλεγχο της Βουλής.

Χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος, ενώ υπήρξαν σκληρές μάχες εντός του κτιρίου. Μετά από μερικές ώρες, κατάφεραν να ανακτήσουν και πάλι τον έλεγχο στη Βουλή. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, δήλωσε ότι οι πράξεις των διαδηλωτών παρενέβησαν κατά πολύ το όριο της διαμαρτυρίας, στην οποία ήθελαν να προβούν. Οι διαδηλώσεις γίνονται εδώ και εβδομάδες, με αφορμή τη νομοθεσία που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για να δικάζονται ύποπτοι της χώρας στη Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας