Χίος: Δ. Στρατούλης και Β. Μαυρέλος σε μεγάλη κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών

1965
Χίος

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ο Βασίλης Μαυρέλος υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας τους στο νησί της Χίου συμμετείχαν σε μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Χίο κατά των πλειστηριασμών. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων και άλλων τοπικών φορέων έξω από το κατάστημα της ALPHA BANK στη Χίο με αίτημα να μην προχωρήσει σε πλειστηριασμό της πρώτης και μόνης κατοικίας του δανειολήπτη επαγγελματία Γιάννη Παληού.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν η πρώτη που έγινε ενάντια σε πλειστηριασμούς στη Χίο. Είχε παλλαϊκό χαρακτήρα, μαζικότητα και μαχητικότητα.

Ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Βασίλης Μαυρέλος σε δηλώσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στους παριστάμενους δημοσιογράφους ανάφεραν μεταξύ άλλων η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και φορέων της Χίου για την μη αρπαγή από την ALPHA BANK της πρώτης και μόνης κατοικίας του συμπατριώτη τους. Εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι ο πλειστηριασμός αυτός μπορεί να ακυρωθεί, εάν συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι. Κατάγγειλαν τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, γιατί με την τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια» που μαζί ψήφισαν προστατεύουν τους τραπεζίτες και όχι τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες. Ξεκαθάρισαν ότι η “Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής” θα συνεχίσει τον αγώνα της σ’ όλη την Ελλάδα ενάντια στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, τα κερδοσκοπικά  Funds και το μνημονιακό κράτος, χωρίς να τρομοκρατείται από τις αστυνομικές και δικαστικές διώξεις σε βάρος του γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε Π. Λαφαζάνη και δεκάδων στελεχών της σε όλη την Ελλάδα, επειδή συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Εν συνεχεία τα δύο στελέχη μαζί με τα τοπικά στελέχη ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Αλέκο Γαϊτάνο, Μικέ Κριμιζή και Δημήτρη Συράκη συναντήθηκαν με το σωματείο των εργαζομένων στο δήμου Χίου. Στη συζήτηση που ακολούθησε μετέφεραν τη στήριξή τους στα αιτήματα του συλλόγου να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος και οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και έργου της, να προστατευτούν οι ενταγμένοι συνάδελφοί τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και να ενταχθούν σε αυτά και άλλοι/ες συνάδελφοί τους, που κάνουν αντίστοιχες εργασίες, να παρθούν μέτρα ενάντια στα εργατικά ατυχήματα και να τακτοποιηθούν οι συμβασιούχοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να σταματήσει η πολιτική ομηρία τους.

Επίσης το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Χίου κύριο Εμμανουήλ Βουρνούς.

Το πρόγραμμα του κλιμακίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ θα συνεχιστεί με συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με συνάντηση με την ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων της Χίου και με περιοδείες στην Λαγκάδα και στην πόλη της Χίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας