Φ. Βελεσιώτου: Οι εργάτες του πολιτισμού εγκαταλείπονται στην εξαθλίωση

960
εργάτες

Μετά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Νίκο Πορτοκάγλου, την Τάνια Τσανακλίδου, και δεκάδες άλλους καλλιτέχνες, και η Φωτεινή Βελεσιώτου ανάρτησε το δικό της κείμενο διαμαρτυρίας.

«Προσπαθούσα να δίνω και εγώ – όπως και άλλοι συνάδελφοι – δύναμη και κουράγιο στου συμπολίτες μου. Από σήμερα ΣΙΩΠΩ» αναφέρει η δημοφιλής ερμηνεύτρια στην ανάρτηση της  κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναλγησία απέναντι στους καλλιτέχνες.

«Η αναλγησία της πολιτείας για τους ανθρώπους της τέχνης και όσους εμπλέκονται, είναι πασιφανής. Η επιστροφή στην κανονικότητα αφορά όλους μας, όσο φυσικά το επιτρέπει η κατάσταση και σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της πορείας του κορονοιού. Αν παρόλα αυτά δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και οι παραστάσεις του πολιτισμού και τα μέτρα παραμένουν επισφαλή για την υγεία μας, θεωρώ υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά και να ενισχύσει τον κλάδο της τέχνης και του πολιτισμού», σημειώνει.

«Οι καλλιτέχνες, επαγγελματίες του θεάματος και όλοι οι εργάτες του πολιτισμού έχουν και αυτοί δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι σε συνθήκες εξαθλίωσης. Όλοι όσοι μας ακούτε, στηρίξτε με τη δική σας φωνή τους ανθρώπους του πολιτισμού. ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς, Φωτεινή Βελεσιώτου».

https://www.facebook.com/foteinivelesiotou/posts/1488744054637221

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας