Υπογράφηκε αμυντική συμφωνία Σερβίας-Τουρκίας: Ερωτήματα στην Ελλάδα και αντιδράσεις στην Τουρκία

609
Υπογράφηκε αμυντική συμφωνία Σερβίας-Τουρκίας: Ερωτήματα στην Ελλάδα και αντιδράσεις στην Τουρκία

Πυρ και μανία είναι τουρκικοί κεμαλικοί αλλά και εθνικιστικοί κύκλοι σε στρατό και πολιτική, με την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας της Τουρκίας με την Σερβία, ενώ στηλιτεύουν ευθέως πλέον την πολιτική Ερντογάν, μετά την πρόσφατη προσέγγιση και με τα ΗΑΕ.

Σε δημοσίευμα μεγάλης τουρκικής εφημερίδας με τίτλο “Κοινές  στρατιωτικές ασκήσεις με τον «Σέρβο χασάπη», τονίζεται ότι  “αφού το τουρκικό κλαδί ελιάς επεκτάθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία υποστήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου από την FETO, τώρα υπογράφθηκε συμφωνία «Στρατιωτικής Συνεργασίας» με τη Σερβία, η οποία δολοφόνησε βάναυσα 8 χιλιάδες Βόσνιους το 1995”.

Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Σερβίας στάλθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και εγκρίθηκε.

Έτσι οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ τουρκικής και σερβικής αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτική συνεργασία, ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών, και σε ζητήματα άμυνας στον κυβερνοχώρο.

“Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος ήταν γνωστός για τις εθνικιστικές φωνές του κατά των Μουσουλμάνων κατά τους πολέμους Βοσνίας-Κοσόβου, είχε δηλώσει μετά τη σφαγή 8 χιλιάδων ανθρώπων από τις σερβικές δυνάμεις στη Σρεμπρένιτσα, ότι «αν σκοτώσεις έναν Σέρβο, θα σκοτώσουμε 100 μουσουλμάνους», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Ο βουλευτής του Κεμαλικού κόμματος CHP στην Κωνσταντινούπολη Ünal Çeviköz αντιτάχθηκε στη συμφωνία και είπε: «Η Σερβία βρίσκεται σε σοβαρή εχθρότητα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με την οποία είμαστε σύμμαχοι στα Βαλκάνια.

Το Βελιγράδι ακολουθεί πολιτικές κατά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο κάτω κάτω της γραφής…ενάντια σε ποιον θα κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σερβία, κατά της Ελλάδας;».

Η συμμαχία του Ερντογάν με τον Σέρβο πρόεδρο Α.Βούτσις ακολουθεί την λογική του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν σαφέστατα, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πριν από λίγους μήνες είχαμε γράψει, ότι «μεγαλόπνοα σχέδια ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι Αλβανοί, με την προτροπή της Τουρκίας και ειδικά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με την υλοποίηση του σχεδίου της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας».

Όπως αποκαλύπτεται από πληροφορίες, Τούρκοι έμποροι όπλων, μαζί με το Υπουργείο Άμυνας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και τοπικούς μεσολαβητές στο Σεράγεβο, διαπραγματεύονται εντατικά τις λεπτομέρειες της προμήθειας μεγαλύτερων ποσοτήτων όπλων, πυρομαχικών και θανατηφόρων μέσων, που προορίζονται για τις δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γραφείου της Σερβικής κατασκοπείας, αυτό το εγχείρημα, μεταμφιέστηκε επιδέξια σε εταιρικό έγγραφο για να μην το καταλάβει το διεθνές κοινό. Η Τουρκία, αναφέρεται ως επίσημος αγοραστής σε όλα τα έγγραφα, αν και οι τελικοί χρήστες όπλων, είναι μονάδες KSF στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Ερντογάν, αν καταφέρει και επιβιώσει στην εξουσία στην Τουρκία, σκοπεύει να “τινάξει” στον αέρα τα Βαλκάνια, για να επιτύχει τα νεο-οθωμανικά σχέδια του, και τότε ο Σέρβος πρόεδρος θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των συμπατριωτών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας