Υπέκυψε ο εργάτης που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε εργοστάσιο στη Λάρισα

1387
εργάτης

Έπειτα από μάχη δύο ημερών για τη ζωή του, πέθανε τελικά ο 32χρονος εργάτης που είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια, κατά τη διάρκεια της εργασίας σε εργοστάσιο προκατασκευών της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 21/5, ο ίδιος βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα σε μηχάνημα κοπής. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, με επικεφαλής τον διοικητή και ένα όχημα της ΕΜΑΚ με 13 άνδρες. Ο 32χρονος, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση, όπου και απαιτήθηκαν πολλές επεμβάσεις, ενώ κρίθηκε αναπόφευκτος ο ακρωτηριασμός των ποδιών. Σήμερα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι ο θάνατος του 32χρονου «δεν πρέπει να περάσει ως ένα ακόμα άτυχο περιστατικό, αλλά πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν».

Επίσης, η διοίκηση του ΕΚΝΛ εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον άτυχο εργαζόμενο και την οικογένειά του, καλεί τους εργαζόμενους «να διεκδικήσουν στον συγκεκριμένο χώρο, και σε κάθε χώρο δουλειάς, την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας της ζωής τους καθώς και να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και να μην χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας