Τσίπρας-Μητσοτάκης εξαπατούν τους συνταξιούχους για να υποκλέψουν την ψήφο τους

1666
τσίπρας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το «εκλογικό επίδομα» των 320 ευρώ (σε μέσο όρο), εμπαίζει και ταπεινώνει τους φτωχοποιημένους από τα 3 μνημόνια  συνταξιούχους.

Βαφτίζει… 13η σύνταξη (!) ένα βοήθημα, που χορηγήθηκε και μάλιστα κουτσουρεμένο, όχι από το ασφαλιστικό ταμείο, τον ΕΦΚΑ, αλλά από το Ταμείο Πρόνοιας (ΟΠΕΚΑ).

Η ίδια κυβέρνηση είχε ξαναεξαγγείλει τη δήθεν αποκατάσταση της 13ης σύνταξης τον Δεκέμβριο του  2016  (!). Τελικά, όμως, δόθηκε ένα επίδομα ως «κοινωνικό μέρισμα» από το ματωμένο υπερπλεόνασμα και μόνο….  στους μισούς συνταξιούχους, που η σύνταξη τους ήταν κάτω των 850 ευρώ!!

Τώρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ξαναχρησιμοποιούν την 13η σύνταξη, αλλά, εξομοιώνουν αυτό το βοήθημα, με τις 4 συντάξεις (δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα & επιδόματος άδειας, κύριας και επικουρικής), που είχαν περικοπεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και που οφείλονται στους συνταξιούχους, ύστερα και από τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ, να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά και να επαναφέρει την 13ο και 14η σύνταξη,  χορηγεί βοηθήματα, τα οποία βεβαίως δεν μπορούν να συγκριθούν με τα οφειλόμενα ποσά, που προβλέπονται από αυτές τις αποφάσεις.

Οι συνταξιούχοι για τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, έχουν καταβάλει για πολλά χρόνια τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές. Γι’ αυτό δικαιούνται να διεκδικήσουν στο ακέραιο τα αντίστοιχα ποσά (2 συντάξεων κύριας + 2 επικουρικής).

Από την άλλη η ΝΔ υποκρίνεται ότι «δεν ξέρει τίποτε για το φόνο», δηλαδή για την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης από δική της κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται επαναφορά για κάποιους του ΕΚΑΣ, που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε συμφωνήσει με τους δανειστές την  κατάργησή του, «δίνοντας πάσα» στην κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία, αφού πρώτα το συρρίκνωσε από τα  230 ευρώ μηνιαία σε 12 ευρώ, το κατάργησε από 1/1/20 για πάντα και για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση και όλα τα μνημονιακά κόμματα, που αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους ως επαίτες.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους συνταξιούχους για να σταματήσουν οριστικά οι μειώσεις συντάξεων και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους. Να αποκατασταθούν οι μνημονιακές απώλειές τους, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Εφαρμογή για όλους των δικαστικών αποφάσεων, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν καλά πλέον, ποιοι στάθηκαν δίπλα τους, όταν οι άλλοι από το 2010 μέχρι σήμερα τους αφαιρούσαν με τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεών τους περισσότερα από 50 δις ευρώ. Ποιους πρέπει να τιμωρήσουν και ποιούς να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους.

Επομένως, ισχυρή ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην ευρωβουλή, σημαίνει για τους συνταξιούχους ότι θα δυναμώσει η φωνή τους και οι αγώνες τους για να πάρουν πίσω όσα τους έκλεψαν, για καλλίτερες ημέρες για τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

*Πηγή; ΤΑ ΝΕΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας