Τραγωδία στην Πάτρα: Δυο ακόμα νεκροί οικοδόμοι από εργατικά δυστυχήματα/δολοφονίες

Δυο ακόμα νεκροί οικοδόμοι

Ακόμα δυο εργατικές Δολοφονίες έρχονται να προστεθούν στη μαύρη λίστα και της φετινής χρονιάς, αφού με μικρή χρονική διαφορά, θρηνούμε δυο εργαζομένους στον κλάδο των οικοδόμων, στην Πάτρα. Στην περιοχή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών, σε επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρων, 58χρονος εργαζόμενος, καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο, αφήνοντας εκεί την τελευταία του πνοή. Ενώ στην ΒΙΠΕ Πατρών, εργαζόμενος ηλικίας 66 ετών, υπέστη σοβαρό ατύχημα, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στα έργα επέκτασης σε βιομηχανία παρασκευής φαρμάκων, όταν ανυψούμενο με γερανό φορτίο έπεσε και τον καταπλάκωσε, καθώς ο ιμάντας που το συγκρατούσε έφυγε από την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των οικοδόμων έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα ελλιπή έως και μηδαμινά μέτρα προστασίας στον χώρο της δουλειάς τους, με την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, την εντατικοποίηση της εργασίας, την ανύπαρκτη συντήρηση των μεταφορικών μέσων, την ίδια στιγμή που δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και τα πρόστιμα για την μη τήρησή τους είναι ιδιαίτερα χαμηλά, σε μια συγκάλυψη και στήριξη των εργοδοτών από την κυβέρνηση.

Ας μην γελιόμαστε, δεν μπορούμε να μιλάμε για εργατικά ατυχήματα, αλλά για εργατικές δολοφονίες που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με ενόχους τη Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και τους εργοδότες. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία για αυτούς, μπροστά στην αύξηση των κερδών τους. Ενώ διανύουμε μια τεράστια υγειονομική κρίση, για την οποία δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μας αφήνουν καθημερινά στο έλεος της πανδημίας μέσα στους χώρους εργασίας μας.

Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να μην επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα εργαζομένων στον βωμό της κρίσης και της αισχροκέρδειας των εργοδοτών. Με ενότητα και αυτοοργάνωση, να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο εργασίας, αξιοπρεπές μισθό, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπή Ζωή! Είμαστε εργάτες με δικαιώματα και όχι Δούλοι!

 

 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας