Τραβούν «χειρόφρενο» οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο

1171
χειρόφρενο

Στάση εργασίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων του νησιού μας, διεκδικώντας έτσι την άμεση επίλυση οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Σε δηλώσεις του χθες στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο πρόεδρος του συλλόγου κος Στέλιος Καπάταης επισήμανε ότι η απεργιακή αυτή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και ότι στην περίπτωση που δεν δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματά τους, τότε οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Απεργούμε – επισημαίνει ο πρόεδρος των οδηγών-  γιατί δεν πάει άλλο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες μέσα στη δουλειά μας και δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται με αυτά τα προβλήματα, τα οποία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουμε. Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε;
Από το ζήτημα του κυκλοφοριακού; Που ερχόμαστε εμείς αντιμέτωποι με τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών; Από τους χώρους στάθμευσης που δεν έχουμε; Από τα ξενοδοχεία που δεν διαθέτουν ασφαλή χώρο για την αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών;

Από το ότι μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» εδώ και πολλά χρόνια, όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ή τη συνέχιση των προβλημάτων αυτών;»
Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων σημειώνουν επίσης ότι διεκδικούν και αξιώνουν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την αυστηρή τήρηση των ωραρίων εργασίας τους, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που οδηγοί υποχρεώνονται με επιπρόσθετη εργασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι από τα παράνομα αυτά ωράρια.
«Όσο και να μας εκφοβίζουν, όσο και να μας απειλούν, εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε», κατέληξε ο πρόεδρος του σωματείου.

*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας