Από τον αντισοβιετισμό στον αντιρωσισμό

2154
αντισοβιετισμό

Η παλιά Σοβιετική Ένωση δεν έχει καμιά σχεδόν σχέση με την σημερινή καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν. Με το σχόλιο αυτό προφανώς δεν θέλουμε να αναλύσουμε αυτές τις διαφορές, οι οποίες άλλωστε είναι αυταπόδεικτες με μια απλή ματιά, χωρίς ιδιαίτερες σε βάθος αναλύσεις.

Μπορεί λοιπόν η σημερινή Ρωσία να μην μοιάζει με την γνωστή μας Σοβιετική Ένωση, την Μέκκα για πολλούς τότε του σοσιαλισμού και την ελπίδα μιας κομμουνιστικής προοπτικής για την ανθρωπότητα, αλλά οι παλιές συνήθειες των δουλοφρόνων εγχώριων κατεστημένων δεν φαίνεται να αλλάζουν.

Τον παλιό αντισοβιετισμό που κυριαρχούσε τότε στην καπιταλιστική Δύση και οργίαζε στην αντικομμουνιστική και εξαρτημένη καπιταλιστική Ελλάδα, μοιάζει να τον έχει διαδεχθεί, ιδιαίτερα έντονα αυτές τις μέρες στην χώρα μας, προτεκτοράτο της ιμπεριαλιστικής Δύσης, ένας ψυχωτικός αντιρωσισμός, η αναβίωση της θεωρίας περί ρωσικού δακτύλου και μια τυφλή αντί-ρωσική υστερία με επίκεντρο τα γραφόμενα για διείσδυση παντού ρώσων κατασκόπων και διανομή για εξαγορές σε κάθε κατεύθυνση άφθονων ρουβλίων και δολαρίων προς υποκίνηση, τάχα, διαδηλώσεων, ακόμα και εξεγέρσεων.

Η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται αλλά όχι μόνο ως φάρσα αλλά κυρίως ως μια μείζονα εθνική τραγωδία, η οποία, όμως, λόγω των κωμικών στοιχείων πάνω στα οποία πάει να στηθεί, προκαλεί απογοητευτικά σχόλια για τον πολιτικό βόθρο και την ευτελιστική δουλοφροσύνη που χαρακτηρίζει το άθλιο ελληνικό κατεστημένο σύστημα.

Αλίμονο σε αυτήν την χώρα, αν δεν μπορέσει να επαναθεμελιωθεί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας