Τράπεζες, fund και κοράκια των πλειστηριασμών πανηγυρίζουν για την ήττα ΛΑ.Ε

4020
τράπεζες

Η βαρύτατη ήττα της Λαϊκής Ενότητας στις ευρωεκλογές ασφαλώς αποτελεί πλήγμα στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, τον οποίο με συνέπεια και ηρωισμό έδιναν κυρίως οι φίλοι/ες, τα μέλη και τα στελέχη της ΛΑ.Ε κάθε βδομάδα έξω από τα συμβολαιογραφεία και τις τράπεζες και τον έδιναν αυτόν τον αγώνα με κάποια θετικά αποτελέσματα αλλά και με μεγάλο κόστος και με πολλές δικαστικές διώξεις.

Η μισή, σχεδόν ηγεσία και πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε βρίσκονται υπό δίωξη για τους ειρηνικούς αγώνες τους κατά των πλειστηριασμών, γεγονός πρωτοφανές κατά πολιτικού κόμματος.

Οι τράπεζες και τα funds, επίσης, πανηγυρίζουν από χθες για την ήττα της ΛΑ.Ε, την οποία θεωρούν και εκλαμβάνουν ως επιβράβευση της επιδρομής που διεξάγουν σε βάρος των σπιτιών και της ιδιοκατοίκησης των Ελλήνων πολιτών και πράσινο φως για να εφαρμόσουν απόλυτα το πρόγραμμα-τσουνάμι των πλειστηριασμών που έχουν σχεδιάσει μέσα στο 2019 και προσεγγίζει τις 100 χιλ. σπίτια!

Πανηγυρίζει από χθες και η ΑΑΔΕ διότι πιστεύει ότι η συντριβή της ΛΑ.Ε της επιτρέπει να ξεκινήσει γρήγορα και ανενόχλητα και το δημόσιο, με όχημα τις 120 δόσεις και την ενδεχόμενη μη εξυπηρέτησης των σχετικών ρυθμίσεων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας που απέφευγε μέχρι σήμερα, σταματώντας στις κατασχέσεις.

Δεν ξέρω αν αυτό ήταν το μακιαβελικό σχέδιο κυβέρνησης-ΝΔ-τραπεζών-funds-ΑΑΔΕ όταν έκαναν από κοινού κάθε τι το δυνατό να φιμώσουν, να διώξουν και να συκοφαντήσουν την ΛΑ.Ε για να μειώσουν την εκλογική της δύναμη, πάντως σε κάθε περίπτωση πέτυχαν σε σημαντικό βαθμό να πλήξουν, έστω προσωρινά, την ΛΑ.Ε και τη δύναμη της φωνής και των αγώνων της.

Ελπίζουμε οι πολίτες, όλοι οι πολίτες, να βγάλουν συμπεράσματα ενόψει εθνικών εκλογών ότι δεν υπάρχει γι’ αυτούς χειρότερη εξέλιξη από την αποδυνάμωση μέχρι αφανισμού της ΛΑ.Ε.

Γιατί χωρίς τη ΛΑ.Ε δύσκολα θα βρεθούν άλλοι να πολεμήσουν στο δρόμο και με θυσίες για τα σπίτια, ενάντια στις αποκοπές ρεύματος και νερού, ενάντια στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τη νέα εργασιακή δουλοπαροικία, τη συνεχή κατάρρευση μισθών, συντάξεων κλπ.

Και κάτι ακόμα: Ο αγώνας για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας δεν στρέφεται κατά των πολιτών που δεν κινδυνεύει το σπίτι τους ή κατά των όποιων καταθέσεων τους στις τράπεζες.

Αντίθετα, αν ανασάνουν οι πιο φτωχοί δανειολήπτες, αν σταματήσουν οι τράπεζες τους εύκολους πλειστηριασμούς για δάνεια για τα οποία με χρήματα του ελληνικού λαού -ανακεφαλαιοποιήσεις- έχουν γίνει προβλέψεις και επομένως θα έπρεπε να διαγραφούν, αν, επίσης, σταματήσει το τρελό φαγοπότι από τους μετόχους και τις διοικήσεις των τραπεζών, τότε θα εκτιναχθεί η ανάπτυξη της χώρας και τότε ακριβώς είναι που τα νοικοκυριά θα νοιώσουν ασφαλή για τις καταθέσεις τους και θα μπορέσουν μάλιστα να τις ενισχύσουν.

Ο αγώνας της ΛΑ.Ε στους δρόμους για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι δίκαιος και μας αφορά όλους.

Γι’ αυτό η ΛΑ.Ε θα πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμώνεται για να κερδίζουν πολιτικοί και κόμματα του σαλονιού, της καμαρίλας, της λαϊκιστικής ρητορείας, του χαμελαιοντισμού και των θολών-αόριστων στόχων που τα λένε όλα και δεν λένε τίποτα!

Τέλος, η ΛΑ.Ε θα πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμώνεται για να υπάρχει και να γίνεται όλο και πιο δυνατή η φωνή των δανειοληπτών για την επίλυση του ιδιωτικού χρέους, χωρίς την οποία ο τόπος δεν πρόκειται να ανασάνει ποτέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας