Το σήμα κατατεθέν της ελληνικής “αποικίας”: “Θάψτα γιατί θα σε σκίσουμε”

1593
σήμα
Το “τέλος” του ΣΥΡΙΖΑ και η αρχή του “τέλους” της Ν.Δ

Όπως και να κοιτάξεις τα κατεστημένα πολιτικά κόμματα εκπέμπουν ρύπους και αποπνέουν μπόχα και δυσωδία.

Όσο περνάει ο καιρός με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται δυσώδη σκάνδαλα, βρώμικες πρακτικές, μαφιόζικες μεθοδεύσεις, δουλόφρονες συμφωνίες με ξένα κέντρα, παραδικαστικά κυκλώματα και εγκληματικές συγκαλύψεις επί διακυβέρνησης του.

Βουτηγμένοι πολλοί, μάλλον οι περισσότεροι, στα ηγετικά κλιμάκια του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ σε άθλια παιχνίδια εξουσίας, καμαρίλες, αθέμιτες συναλλαγές και σκοτεινά κυκλώματα, διαμόρφωσαν γύρω από τον σκληρό πυρήνα των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών αλλεπάλληλους κύκλους τρωκτικών και πελατειακών εξυπηρετήσεων που περιέβαλαν όλους, σχεδόν, τους αρμούς του κράτους, αν όχι και της οικονομίας.

Το ΜΑΤΙ είναι η τελευταία και ιδιαίτερα αποκρουστική και κραυγαλέα στη μεθόδευση της, αποκάλυψη της συγκάλυψης και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν κι’ άλλες.

Κι’ όμως στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ιδρώνει κανενός τ’αυτί, ούτε λαμβάνεται κανένα μέτρο αποπομπής ή τιμωρίας απέναντι σε κανέναν, αντίθετα, δικαιολογούνται και αλληλοκαλύπτονται οι πάντες, παρότι δεν διασύρονται μόνο κάποιοι εξ’ αυτών αλλά όλος ο  ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τους διασύρεται ανεπανόρθωτα η Αριστερά, στο όνομα της οποίας διεπράχθησαν οι βρωμιές τους, όπως διασύρεται δυστυχώς και η ίδια  η πολιτική ως λειτουργία με συνέπειες που συμπαρασύρουν δυστυχώς και αυτές τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανατροπή του σημερινού συστήματος.

Μην περιμένει κανένας ότι μπορεί να υπάρξει θεσμική διαλεύκανση και τιμωρία των ενόχων και συνενόχων για εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές τους ούτε απαξία σε πρόσωπα και υπόγειες μεθόδους που χρησιμοποίησαν.

Όλα τούτα θα “κουκουλωθούν” εμπλεκόμενα στα γρανάζια των πολιτικών αντιπαραθέσεων και θα εμφανιστούν ως συνήθεις κατηγορίες και διώξεις ανάμεσα σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις, ενώ οι πολίτες, τουλάχιστον, οι περισσότεροι εξ’ αυτών, σε μια περίοδο πείνας, φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης, θα κουνήσουν το κεφάλι τους συγκαταβατικά, θα επιβεβαιώσουν την κοινή αντίληψη ότι πολιτική=”βρωμιά, ψευτιές και απάτες” και θα βγάλουν το εύκολο αλλά τραγικό για τον τόπο συμπέρασμα ότι η ενασχόλησή τους με την πολιτική, είναι άξια, μόνο, για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και πως η ψήφος τους πρέπει να δοθεί ως γραμμάτιο προς εξόφληση.

Το κωμικό αλλά αναμενόμενο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, αντί να εξάγει συμπεράσματα από τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί  να τον αξιοποιήσει  για πολιτική και εκλογική κερδοσκοπία, επειχειρώντας να εμφανιστεί για άλλη μια φορά ως αρχάγγελος, τάχα, της κάθαρσης.

Βλέπετε ότι κάθε κατεστημένη παράταξη σε αυτήν την χώρα βλέπει, συνήθως, την καμπούρα της άλλης και όχι τη δική της και την παρατηρεί μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την αύξηση της δικής της.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία, ήδη στο ένα χρόνο διακυβέρνησης, μεγαλώνει ασταμάτητα την δική της καμπούρα και την φορτώνει με τις δικές της αμαρτίες: την γνωστή υπόθεση με τα voucher στους επιστήμονες-επαγγελματίες που κουκουλώθηκε και πρόσφατα, με τα “δώρα” στα ημέτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να μην μιλήσουμε για το μεθοδευμένο κουκούλωμα των ευθυνών των δικών της υπουργών και πολιτικών προσώπων στο μέγα σκάνδαλο της Novartis, από το οποίο οι ΗΠΑ αποκόμισαν 350 εκ. δολάρια για αθέμιτες συναλλαγές που έγιναν στην Ελλάδα, με την χώρα μας όχι μόνο να μην έχει λάβει ούτε ένα ευρώ αλλά και να πληρώνει από πάνω το φαγοπότι της Novartis.

Και είμαστε μόνο στην αρχή των σκανδαλωδών πρακτικών της ΝΔ γιατί είναι βέβαιον ότι στην πορεία θα βγουν στη φόρα πολύ περισσότερα. Βλέπετε, ο λύκος τρίχα αλλάζει και όχι τα χούγια του.

Δυστυχώς το πρόβλημα της χώρας είναι ένα διαπλεκόμενο, υποτελές σε ξένα κέντρα, παρακμιακό και διεφθαρμένο κατεστημένο πολιτικό σκηνικό και ας μην αυτοκολακευόμεθα, πρόβλημα είναι και αυτοί που το ψηφίζουν, το αναπαράγουν και το διαιωνίζουν.

Ως πότε; Μέχρι τελικής πτώσεως;

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας