Το κίνημα έξω από συμβολαιογραφείο της Αθήνας. Απάντηση στο «τσουνάμι» 130 χιλ. πλειστηριασμών και την αστυνομοκρατία

2006
ευγένιος γκέραρντ
Δέκα διμοιρίες ΜΑΤ για να “φυλάξουν” το συμβολαιογραφείο που έκανε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έδωσε σήμερα, Τετάρτη, 24 Γενάρη 2018, μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στο νέο τσουνάμι 130.000 πλειστηριασμών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τώρα μέχρι το 2021. Διοργάνωσε δυναμική συγκέντρωση μπροστά σε συμβολαιογραφείο Αθήνας, στο οποίο γινόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Eurobank για κατοικία στον Γέρακα με τιμή προσφοράς 221.675 € για οφειλή 247.378€, καθώς και συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Το χαρακτηριστικό ήταν η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, αφού η κυβέρνηση επιστράτευσε 10 διμοιρίες ΜΑΤ, για να “φυλάξουν” από τους διαδηλωτές την πόρτα της πολυκατοικίας που στεγάζει το συμβολαιογραφείο, το οποίο διενεργούσε τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, δημιουργώντας μια εικόνα κατεχόμενου οικοδομικού τετραγώνου και θυμίζοντας άλλες ανώμαλες πολιτικά περιόδους της χώρας μας.

Κι αυτό συνέβη παρά την πρόσφατη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, με την οποία ζητά να μην χρησιμοποιούνται αστυνομικοί για να προασπίζουν σε πλειστηριασμούς, ιδιωτικά και τραπεζικά συμφέροντα σε βάρος και σε αντιπαράθεση με θιγόμενους πολίτες. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά μέχρι τώρα που δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών να συναντηθεί με την συγκεκριμένη συμβολαιογράφο, για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει με επιχειρήματα την ακύρωση του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού της κατοικίας στο Γέρακα.

Η κυβέρνηση πανικόβλητη από την ανάπτυξη και την κοινωνική απήχηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, σε συνεργασία με την επίορκη ηγεσία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών- Πειραιώς και νήσων, ανέβαλε και σήμερα τους 67 συμβατικούς πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων 28 αφορούσαν πρώτες κατοικίες, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στα ειρηνοδικεία, αφού πλέον μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα μετατραπούν από 21/02/2018 σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: 28 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών Ηλεκτρονικοί (2) και στα ειρηνοδικεία: Αθηνών (7) Αμαρουσίου (9) Αχαρνών (2) Ιλίου (1) Μεγάρων (1) Ν.Ιωνίας (1) Νίκαιας (1) Πειραιά (1) Περιστερίου (1) Χαλανδρίου (2) Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί (σύνολο 6) Πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία (σύνολο 61) ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: 67 Οι Πλειστηριασμοί ανά ειρηνοδικείο: Αθηνών (16) Αμαρουσίου (13) Αχαρνών (2) Ελευσίνας (3) Ιλίου (2) Κρωπίας (3) Λαυρίου (4) Μαραθώνος (2) Μεγάρων (2) Ν.Ιωνίας (1) Νίκαιας (3) Πειραιά (3) Περιστερίου (1) Χαλανδρίου (6) Οι Πλειστηριασμοί ανά επισπεύδοντα (συμπεριλαμβάνονται οι ηλεκτρονικοί): Τράπεζες (54: ALPHA Bank=19, Εθνική τραπ. (2), Eurobank=5, HSBC Bank (3) Παγκρήτια τραπ (1) τραπ.Πειραιώς=24), Εταιρείες (3) Ιδιώτες (10).

Στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο συμβολαιογραφείο της κ. Σγούρα έδωσε το αγωνιστικό παρών μπλοκ αγωνιστών της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς επίσης και άλλες πολιτικές συλλογικότητες του Αριστερού και αντιμνημονιακού χώρου, όπως το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, το ΕΠΑΜ, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων κατά των Πλειστηριασμών και επιτροπές πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών από Αιγάλεω, Ζωγράφου, Νέα Σμύρνη.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “Εμπρός λαέ ξεσηκωμός κάτω τα χέρια από του λαού το βιος”, “όσο θα πληθαίνει των ΜΑΤ η διμοιρία τόσο η αντίσταση θα γράφει ιστορία”.

Τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με δηλώσεις τους διευκρίνιζαν ότι η σημερινή τους κινητοποίηση στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο δεν έγινε για να εκφράσουν την αντίθεσή τους μόνο στον πλειστηριασμό που διενεργούσε, αλλά στο όλο εγχείρημα κυβέρνησης – δανειστών και τραπεζών για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και με το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Επίσης διατράνωσαν την θέλησή τους να βάλουν φραγμό και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με όσους κινηματικούς, πολιτικούς και τεχνικούς τρόπους χρειαστούν, χωρίς να φοβούνται τα ΜΑΤ, τα χημικά και τις φυλακίσεις.

Παν. Λαφαζάνης: Εφιάλτης για κοινωνία και οικονομία το επερχόμενο «τσουνάμι» πλειστηριασμών

Ο Παν. Λαφαζάνης, που έδωσε το παρόν σήμερα στο συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιείτο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η κυβέρνηση λένε για άλλη μια φορά ψέματα όταν επιχειρούν να διαψεύσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν για 130.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέχρι το 2021 και 10.000 για φέτος.

Το ψέμα έχει καταντήσει δεύτερη φύση για την κυβέρνηση.

Αυτό το «τσουνάμι» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αποτελέσει έναν εφιάλτη για την ελληνική κοινωνία που θα βάλει ταφόπετρα και στην οικονομία.

Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής θα καταγραφούν στην ιστορία ως ολετήρες των φτωχών νοικοκυριών και ως πολιτικοί «ληστές» των μικρομεσαίων πολιτών.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση για να προωθήσει αυτόν τον Αρμαγεδδώνα πλειστηριασμών θα μετατρέπει συνολικά την Αστυνομία και τα ΜΑΤ σε security ενός κλειστού κυκλώματος συμβολαιογράφων εγκαθέτων των τραπεζών υπό τον Γ. Ρούσκα.

Σήμερα κάτω και στα γύρω τετράγωνα από το συμβολαιογραφικό γραφείο της κ. Σκούρα στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε, ήταν παρατεταγμένες αναρίθμητες διμοιρίες ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τον ειρηνικό «εσωτερικό εχθρό» και να μεθοδεύσουν την υλοποίηση ενός παράνομου και αδιαφανούς πλειστηριασμού.

Είναι τραγικό ότι η συμβολαιογράφος, υπό την προστασία των ΜΑΤ, αρνήθηκε να δει μια επιτροπή που ήθελε να ζητήσει διευκρινίσεις και να καταθέσει τις αντιρρήσεις της.

Εμείς ισχυριζόμαστε ότι οι, ούτως ή άλλως, αντισυνταγματικοί και αδιαφανείς ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι και για έναν πρόσθετο λόγο παράνομοι: διότι δεν υπάρχει η κατά νόμο σύμβαση για την πραγματοποίησή τους.

Ζητάμε εδώ και τώρα να μας δείξουν την σύμβαση λειτουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και όλα τα σχετικά έγγραφα νόμιμης διεξαγωγής πλειστηριασμών.

Εμείς πάντως θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους παράνομους αυτούς πλειστηριασμούς.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη».

WP_20180124_13_52_42_Pro WP_20180124_13_57_15_ProWP_20180124_14_01_51_ProWP_20180124_14_08_10_ProWP_20180124_14_09_17_ProWP_20180124_14_36_53_ProWP_20180124_14_39_23_Pro WP_20180124_14_39_51_Pro WP_20180124_14_52_35_Pro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας