Τουρκία: Μονόδρομος η στρατιωτική απάντηση στο Ισραήλ για τους Μουσουλμάνους

211
Μονόδρομος η στρατιωτική απάντηση

Η Άγκυρα απειλεί με περιφερειακό πόλεμο το Ισραήλ

Κλιμακώνονται ραγδαία οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ καθώς η Άγκυρα προχωρά σε πολεμικές απειλές εναντίον του εβραϊκού κράτους.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε πριν λίγο με περιφερειακό πόλεμο το Ισραήλ ενώ η Άγκυρα έχει συστήσει στρατιωτική συμμαχία Σουνιτών-Σιιτών.

Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ

Ο ηγέτης των εθνικιστών Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας και πολιτικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζήτησε να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ, αν της ζητηθεί, για να προστατέψει τους Παλαιστίνιους και την «ιερή πόλη».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του οποίου ηγείται, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε:

«Έχοντας γνώση της ψυχής και της υφής της Ιερουσαλήμ, της πόλης των πολιτισμών, το τουρκικό έθνος πρέπει να αναλάβει εκ νέου καθήκοντα.

Αν κληθούμε, να σπεύσουμε εμείς, να μπούμε έως εκεί που μας επιτρέπει η ισχύς μας και στην τελική να σταματήσουμε την αιματοχυσία. Να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Είναι πρόβλημα όλων των Μουσουλμάνων

Αφού κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιάμιν Νετανιάχου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δήλωσε ότι:

«Η Ιερουσαλήμ που υπήρξε υπό την κυριαρχία μας επί 400 χρόνια ζητά βοήθεια. Μετά την ήττα μας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο μέτωπο της Συρίας-Παλαιστίνης αποσυρθήκαμε από την Ιερουσαλήμ.

104 χρόνια η Ιερουσαλήμ μας νοσταλγεί και εμείς νοσταλγούμε εκείνην. Ιερουσαλήμ σημαίνει Ιστορία και λεηλατείται με βία».

Συνεχίζοντας, τέλος, υποστήριξε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» για να προσθέσει:

«Η τρομοκρατία του Ισραήλ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Αν συνεχιστεί έτσι, ένας παγκόσμιος ή περιφερειακός πόλεμος θα είναι επιλογή αναπόφευκτη.

Πρόκειται για πρόβλημα όλων των μουσουλμάνων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας